Waarom je ook van werkdagen op kantoor heel hongerig kunt worden

Niet alleen fysieke banen maken hongerig.

Je stappenteller schiet misschien niet omhoog als je een dag op kantoor werkt, maar mensen met een kantoorbaan kunnen alsnog erg hongerig worden van hun job. Wij leggen uit hoe dat zit.

Hongerige hersenen

Je zou misschien juist denken dat je bij een fysieke baan meer honger hebt omdat je constant in beweging bent en daardoor meer calorieën verbrandt. Maar ook bij een baan waarbij je veel stilzit kun je enorme honger krijgen. Dit komt namelijk doordat je hersenen keihard moeten werken de hele dag.

Bij een kantoorbaan ben je vaak erg afhankelijk van je hersenen. Mentaal hard werken vraagt ook wat van je lichaam. Je focust en concentreert je immers continu en dat vereist meer brandstof van je lichaam dan wanneer je bijvoorbeeld dagje series op de bank zou kijken. Eigenlijk zijn je hersenen het ‘hongerigste’ orgaan. Ze verbruiken dan ook de meeste energie.

Energieverbruik

Onderzoekers van de Universiteit van Northumbria zochten uit of het klopt dat mensen met een kantoorbaan ook extra hongerig zijn. Daaruit bleek dat een periode van intensieve cognitieve verwerking door de hersenen, ook daadwerkelijk verband houdt met een verhoogd energieverbruik. Dus ben je veel aan het denken, dan krijg je meer honger. Vandaar dus dat jij meestal om 11 uur al zin hebt in de lunch, en dat je aan het eind van de middag wel je hele snack-la zou willen leeg eten. Food = fuel, dus ook met een kantoorbaan is het belangrijk om goed te eten.

Bron: Dingen voor Vrouwen | Beeld: Adobe Stock

Laatste nieuws