Deze vitamines kunnen bijdragen aan een glowy skin

Good to know!

Naarmate je ouder wordt kan het lastiger worden om een glowy skin te behouden. Gelukkig kunnen de juiste vitamines je helpen je huid stralend te houden. Wij delen een overzichtje.

Gezond eten

Via voeding of supplementen worden vitamines in je bloedsomloop opgenomen, waarna ze in je hele lichaam een positief effect hebben. Er zijn ontelbaar veel crèmes op de markt die je van alles beloven – zoals een stralende huid zonder rimpels.

Echter, die veelbelovende crèmes kunnen niet al het werk verrichten. Onze huid vormt een goede barrière tegen (giftige) stoffen van buitenaf. Dat betekent dat niet iedere crème het gewenste effect zal opleveren. Wat je dan wel kunt doen om een glowy skin te krijgen? Je voelt 'm al aankomen: gezond eten. Al kunnen de volgende vitamines ook zeker een bijdrage aan een stralende huid leveren.

Vitamine A

Vitamine A (retinol) zorgt voor een soepelere huid, voorkomt droogheid en stimuleert de aanmaak van nieuwe huidcellen. Dit kan bijdragen aan een glowy skin die er jonger en gezonder uitziet. Deze vitamine is aanwezig in dierlijke producten en in halvarine en margarine. Good to know!

Vitamine B3

Vitamine B3 (niacide) helpt de vochtbalans op peil te houden en kan je skin beschermen tegen negatieve invloeden van buitenaf. Hierdoor heb je minder snel kans op irritatie en veroudering in je gezicht. Vitamine B3 zit vooral in vlees, vis, aardappels, groentes en graanproducten.

Vitamine B5

Vitamine B5 (pantotheenzuur) zorgt voor een goede celvernieuwing en vochtopname. Deze vitamine kan een aanrader zijn voor mensen met een droge of geïrriteerde huid. Vitamine B5 is vooral aanwezig in volkoren producten, groente, fruit, melkproducten, eieren en vlees. Makkelijk binnen te krijgen, dus!

Vitamine B8

Vitamine B8 (biotine) zorgt voor een gezonde huid en shiny hair. Daar komt nog bij: het versterkt je nagels. Je krijgt vitamine B8 vooral binnen via vlees, eierdooiers, noten, peulvruchten en pinda's. Good to know: het speelt bovendien een belangrijke rol bij je vet- en suikerstofwisseling en is nodig voor de opname van vitamine C.

Vitamine C

Een soepel huidje, een gezonde teint en meer aanmaak van collageen: klinkt je dat niet als muziek in de oren? Vitamine C (ascorbinezuur) staat erom bekend je huid te beschermen tegen schade door UV-licht. Hierdoor worden pigmentvlekjes een stuk minder snel zichtbaar. Je krijgt vitamine C binnen via fruit, groentes en aardappelen.

Vitamine E

Vitamine E versterkt de natuurlijke barrière van de huid en laat je huid er jonger en egaler uit zien. Vitamine E zit in noten, zaden, groenten, fruit, graanproducten, halvarine en margarine.

Vitaminesupplementen

Al met al is het duidelijk: verschillende vitamines kunnen een bijdrage leveren aan een gezonde huid. Deze vitamines kun je binnenkrijgen door gezond en gevarieerd te eten. Dus, loop vooral een extra rondje langs de groente- en fruitschappen in de supermarkt.

Lukt het je niet om voldoende vitamines binnen te krijgen? Dan kun je overwegen vitaminesupplementen te gebruiken. Good luck!

Bron: Grazia | Beeld: Chill Jane (Pexels)