Deze microtrend van vorig jaar blijkt momenteel populairder dan ooit

Toch een trend voor op de lange termijn.

Vorig jaar, rond precies dezelfde tijd als nu, schreven we er al over: racing jackets. Deze racejassen waren de trend du moment, maar in tegenstelling tot wat we dachten blijkt deze stoere leren jas helemaal geen eendagsvlieg te zijn.

De populariteit van biker jackets

Racesporten zijn momenteel populairder dan ooit – hoeveel mensen zaten niet aan de buis gekluisterd toen Max Verstappen er weer met de winst vandoor ging? De liefde voor deze sport zou kunnen verklaren waarom de stoerdere racing jackets momenteel geliefd zijn. Al vermoeden wij dat we de populariteit ervan in de modewereld aan Bella Hadid te danken hebben.

Bella Hadid wel vaker een trend neer, van dunne 90's wenkbrauwen tot sportsokken als modetrend. In 2019 spotten we het model al in een biker jacket. Zij droeg toen een zwart-wit gestreept exemplaar en een jaar later werd ze tijdens een event gespot in een zwart met gele variant. Vele volgden daarna haar voorbeeld en namen het stoere jasje op in hun garderobe.

Juist omdat het bikerjasje zo'n uitgesproken karakter heeft, werd vermoed dat-ie niet heel lang in de mode zou zijn. Niets blijkt echter minder waar. Hoewel het met een 'slow but steady'-tempo gebeurt, zien we de stoere leren jassen steeds vaker. Zo zagen we verscheidene gasten met een racing jacket en -truien verschijnen op Copenhagen Fashion Week. En als het goed genoeg is voor Kopenhaags street style, dan is het ook goed genoeg voor onze garderobe!

Benieuwd hoe modeliefhebbers de racing jacket combineren met hun andere items? Wij speurden Instagram af voor inspiratie.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Cathy Fom (@caathyfom)

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Nil Sani (@nilsani)

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Kate Vols (@kate.vols)

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door 敏Amy (@tao_the_vision)

#Bikecore

Wellicht dat het de komende tijd niet alleen bij biker jassen zal blijven. We zien namelijk steeds meer biker-achtige mode voorbijkomen. Zo spotten we ook modeliefhebbers met racebroeken en raceshirts. Of #bikecore echt een momentje zal beleven blijft natuurlijk de vraag. We gaan het zien!

Beeld: NL Beeld, Instagram