Trend du moment: racing jackets

Warm, edgy en stijlvol!

Lees ook

Of je er nu fan van bent of niet, je kunt niet hebben gemist dat Formule 1 inmiddels net zo trouw wordt gekeken als WK-wedstrijden van Oranje. En blijkbaar hebben de racesporten nu ook de modewereld veroverd. Racing jackets zijn momenteel hot and happening.

Garderobeveranderingen

We durven het wel aan om te stellen dat we aan zomerkleding dit jaar niet meer zoveel hebben – tenminste, als je niet nog een heerlijke vakantie naar de tropen in het verschiet hebt liggen. De luchtige items ruilen we daarom in voor de warmere kledingstukken.

In de herfst dragen we enkele jassen vaak trouw het hele seizoen door. Een trenchcoat is een favoriet, eentje die een echte wardrobe staple is geworden door de jaren heen. De koudere herfstdagen gaan we liever de deur uit in een dikker exemplaar. En laat de trend du moment nu eens de perfecte jas daarvoor bieden: biker jackets zijn momenteel helemaal in.

Ben je er nog niet helemaal over uit wat je van de stijl vindt? Kijk dan zeker even naar Hollywoods A-listers. Zo omarmde model Bella Hadid het stoere jasje al in 2021. Zij werd toen gespot in een zwart-wit gestreepte leren jas. Een jaar later deed ze dit dunnetjes over en verscheen ze in een zwart-gele racing jacket bij de Gagosian Art Gallery met haar vriend Marc Kalman.

Hoewel de jas is gemaakt voor een dag op de baan – en anders wel de tribune – biedt hij lekker veel warmte, is-ie vaak winddicht en geeft hij je look een edgy uitstraling. Benieuwd hoe hij gedragen wordt? Wij speurden Instagram voor je af.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door chessy (@chessysibal)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Nathália Silver (@nathsilver)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Carly Acton (@c4rly_x)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Caitlin (@caitlincotter_)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door 敏Amy (@tao_the_vision)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door 👼🏻🧚🏼🤎 (@cupidflares)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Kate Vols (@kate.vols)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Nil Sani (@nilsani)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Cathy Fom (@caathyfom)

Afgelopen zomer – en die daarvoor – had wielermode al een momentje. Zo dragen we in de zomer trouw de bikershort. Het is dan ook niet een heel grote verrassing dat we nu overgaan op een andere actieve sport. Wij zijn benieuwd hoeveel racerstrepen we dit seizoen op onze kleding gaan terugzien.

Bron: L’officiel | Beeld: BrunoPress 

Laatste nieuws

Zie ook