Wat de meeste mensen vergeten te doen wanneer ze hun ontslag hebben ingediend

Vergeet niet om het volgende te vragen aan je soon to be voormalige werkgever.

Creative people working on new ideas

Het maakt niet uit of je je werk erg stom vond of het juist erg naar je zin had: je ontslag indienen is en blijft een lastig gesprek. Je wilt je baas natuurlijk de tijd geven om het nieuws te laten bezinken. Vergeet echter niet om ook om een zekere gunst te vragen.

Gunst

Heb je je ontslag net ingediend? Dan valt er waarschijnlijk een last van je schouders. Het hoge woord is eruit! In de dagen daarna worden vaak bepaalde praktische zaken besproken. Wanneer is je laatste dag precies? Moet je je diensttelefoon en -laptop dan ook inleveren? Maar wanneer je dan dit gesprek hebt met je soon to be voormalige baas, vraag tijdens dat gesprek dan ook of je hem of haar als referentie mag gebruiken.

Volgens zakenvrouw Charlie Javice is het van groot belang voor een toekomstige carrièreswitches om om deze gunst te vragen, zo deelt ze met PureWow. Toch is het er eentje die velen vergeten, want ja: het is al spannend genoeg om je ontslag in te dienen.

Referentie

Echter, het hoeft helemaal niet lastig te zijn om hiernaar te vragen. Je hoeft alleen maar aan je leidinggevende uit te leggen dat je jullie samenwerking erg waardeerde en te vragen of je haar of hem in de toekomst als referentie mag gebruiken. That's it! Zoiets persoonlijk vragen is beter dan achteraf in een mailtje. En stel je eens voor hoe goed het op je Cv staat. Dat je nog steeds op goede voet staat met een voormalig werkgever is voor een potentiële baas alleen maar fijn om te horen.

Als de tijd dan is aangebroken om weer naar de volgende job te gaan, dan weet je dat je op je voormalige werkgever kunt bouwen.

Bron: PureWow | Beeld: Adobe Stock