Luxe waar je wél geld aan uit moet geven!

Dat het dure tijden zijn, daar vertellen we je waarschijnlijk niets nieuws mee. Alles lijkt wel duurder te worden en we schrikken regelmatig wanneer we bij de supermarkt moeten gaan afrekenen. Het is dan ook slim om bewust met geld om te gaan.

Er zijn veel mogelijkheden om te besparen, maar echt leuk is het vaak niet. Minder uiteten, minder kleding kopen, minder vakantie… Allemaal dingen waar we niet heel blij en gelukkig van worden. Maar er zijn dingen waar je met een gerust hart wel geld aan uit mag geven, dingen die door sommige mensen als luxe worden gezien, maar die je jezelf gewoon moet gunnen. Welke zaken dat dit jaar zijn? Lees snel verder.

Altijd bereikbaar 

Wat is het apparaatje wat je het meeste gebruikt? Ongetwijfeld je smartphone. Van appen en bellen tot hele vergaderingen volgen, we doen er tegenwoordig alles mee. Over investeren in een nieuwe iPhone 15 met abonnement hoef jij je dan ook helemaal niet schuldig te voelen, maar gewoon doen. De kosten vallen ten eerste per maand reuze mee, en het plezier wat je eruit gaat halen is enorm. De fantastische 3D camera alleen al is waanzinnig. Net als het grote scherm en de verbeterde processor. Wanneer je je telefoon dan ook veel gebruikt voor werk zul je zien dat je productiviteit er gewoon mee toeneemt. Ook het uiterlijk is waanzinnig. De iPhone 15 is verkrijgbaar in allemaal vernieuwde kleuren en sommige modellen zijn voorzien van een case van titanium. Niet meer stuk te krijgen dus! 

Me-time 

Je kunt niet voor een ander zorgen wanneer je niet voor jezelf zorgt. Het klinkt als een cliché, maar het is wel ontzettend waar. Daarom is besparen op me-time ook echt geen goed idee. Het gaat er uiteindelijk voor zorgen dat je opgebrand raakt en daarmee niet meer effectief bent. Investeren in tijd voor jezelf is dan ook erg belangrijk. Wat die me-time is? Dat is iets wat je voor jezelf moet bepalen. Voor de één is dat heerlijk een middagje naar de spa, voor de ander is dat juist een lekkere wandeling door het bos. Het maakt niet uit wat het is, als jij maar even helemaal tot rust komt. Laat geld hier niet de boventoon voeren. Want die maandelijkse manicure kan jou een goed gevoel geven, waarbij geld ook maar een ruilmiddel is. 

Us-time 

Aanhakend op me-time is ‘us-time’ minstens zo belangrijk. Wanneer jij en je partner beiden een baan hebben en een gezin draaiende houden, kan tijd samen er nog wel eens bij in schieten. Iets wat op korte termijn misschien nog wel te handelen is maar op de lange termijn al snel voor frictie kan zorgen. Daarom is investeren in tijd samen ook een investering voor de toekomst. Ga samen tóch iedere maand uiteten of boek dat dagje sauna samen. Je zult zien dat je herboren terugkomt met een gezonde dosis energie. Iets waar geen geld tegenop kan.  

Dus ook in tijden van besparen en hogere vaste lasten is het belangrijk af en toe even aan jezelf te denken. Wat sommige mensen als luxe zien, is dat soms helemaal niet. Het geeft je juist ook weer een stukje energie en productiviteit terug. Investeer hier zonder schuldgevoel in en je zult zien dat je daarna weer opgeladen verder kunt.