Met dit accessoire til je elk outfit naar een hoger niveau

De kracht van een ogenschijnlijk simpele riem mag niet onderschat worden.

Een aantal wardrobe heroes die je gewoon moet hebben zijn de klassieke blauwe jeans, een camelkleurige trenchcoat en een zwarte riem. De kracht die laatstgenoemde op je outfit kan hebben, wordt echter nog weleens onderschat.

Minimalisme

Afgelopen zomer zagen we al veel minimalistische silhouetten, muted kleuren en eenvoudige stijlen, en dat zal komend seizoen niet anders zijn. Minimalistische items zorgen ervoor dat je look veel luxer oogt, en met behulp van het juiste accessoire leg je de focus op de juiste plekken. De zwarte riem is hierbij het ultieme hulpje.

Zwarte riem

Een zwarte riem is niet alleen functioneel – wanneer je broek net wat te wijd is, bijvoorbeeld – maar het kan je outfit ook op lookniveau naar een hoger niveau tillen. Bij een ton-sur-ton look geeft het je outfit net wat meer karakter, maar het helpt ook om wijde kleding meer vorm te geven. Ook zorgt het ervoor dat je spijkerbroek net iets chiquer eruitziet. En dat met maar één accessoire!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Elif (@thatsaleaf)

De riem dragen

De klassiekste manier om een riem te dragen is natuurlijk door 'm door de lussen van je broek te trekken, zo doet-ie bovendien waar hij ooit voor is gemaakt; je broek op z'n plek houden. Kies dan wel voor een riem die ongeveer net zo breed is als de broekslussen. Een te dunne riem ziet er vaak wat nonchalant uit en een te dikke riem zorgt ervoor dat het geheel er wat opgepropt uitziet.

Wanneer het om styling aankomt, kun je een riem ook op andere manieren dragen. Draag hem bijvoorbeeld over een blazer om je look een focuspunt te geven en je taille te accentueren. Ook is het leuk om de riem te dragen over een jurk of broek die geen broekslussen heeft – een riem kan prima op je taille rusten.

Bron: Elegance, Masterclass | Beeld: NL Beeld, Instagram