Deze royals eten (zo goed als) vegetarisch

Van vegan royals tot pescotariërs.

Steeds meer mensen proberen niet elke dag meer vlees te eten. Sommigen kiezen er zelfs voor om volledig vegetarisch te eten. En ook de royals doen hun best om (regelmatig) vegetarisch te eten.

Meghan en Harry

Dieet: voornamelijk vegan.

Meghan Markle is niet 100 procent vegan, maar heeft in het verleden in een interview met Best Health laten weten dat ze gedurende de week veganistisch eet en dat ze bij haar maaltijden in het weekend weleens vlees, vis of melkproducten neemt. Ook koos ze voor een veganistische jurk voor haar trouwreceptie en is ze dol op vegan kaas, zo meldt de website Live Kindly. Prins Harry zou ook steeds vaker voor een plant-based maaltijd gaan.

Prinses Sofia en koning Gustaf

Dieet: Sofia volledig vegetarisch, Gustaf met regelmaat.

Zweden staat vaak bovenaan in de lijsten van meest duurzame landen en ook de Zweedse royals geven het goede voorbeeld. Prinses Sofia eet namelijk helemaal geen vlees en vis, en ook koning Carl Gustaf eet geregeld vegetarisch. Goed bezig!

Prins William en prinses Kate

Dieet: regelmatig vegetarisch.

De Prince en Princess of Wales zijn niet vegetarisch, maar ze lijken wel dol te zijn op gezonde maaltijden zonder vlees. Volgens chef-kok Raghu Deora, die verantwoordelijk was voor het koken voor William en Kate tijdens hun verblijf in het Taj Mahal Palace in 2021, kozen de twee voor vegetarische gerechten zoals groentekebab en linzencurry.

Koning Charles

Dieet: voornamelijk vegetarisch.

Ook koning Charles draagt zijn steentje bij. De Daily Express meldde namelijk dat Charles gezond en fit blijft door voornamelijk organisch en vegetarisch te eten. Hoewel de koning geen veganist is, heeft hij zich vaak uitgesproken over de bio-industrie en het gebruik van antibiotica in de rundvleesindustrie, en is hij een gepassioneerd milieuactivist.

Koningin Letizia

Dieet: (bijna) pescotariër.

Koningin Letizia eet niet strikt vegetarisch maar de Spaanse koningin is wel bewust bezig met haar voeding. Zo kiest ze voornamelijk voor biologische producten en gezonde vetten, zoals vis. Ze legt de nadruk op gezonde en biologische voeding en eet bijna nooit vlees.

Amelia Windsor

Dieet: vegan.

Amelia Windsor, de jongste dochter van George Windsor, de graaf van St. Andrews, zou ook vegan zijn gaan eten nadat ze haar volgers op Instagram om tips heeft gevraagd. Een bron liet aan de Daily Express weten dat Amelia zichzelf goed wilde voorbereiden op een vloeiende overstap naar een vegan dieet, zodat ze vanaf het begin voldoende opties zou hebben om uit te kiezen.

Bron: Beau Monde, Hello!, Blauw Bloed | Beeld: NL Beeld 

Laatste nieuws