Dit zijn de drie veelgemaakte geldfouten van jonge mensen

Al is het voor een deel van de mensen door de hoge kosten helaas niet onvermijdelijk.

Hoe leuk we ons werk ook vinden, de hoofdreden waarom we het uitvoeren is simpel: we willen een salaris verdienen. En, als het even kan, financiële stabiliteit bereiken. Al pakken we dat laatste niet altijd handig aan.

Volgens een expert

Als voormalig hoofd pensioen van een bank weet Anne Lester waar ze het over heeft als ze praat over geld. Ze deelt daarom een aantal grote fouten die zij dertigers zag maken gedurende haar carrière.

1. Geen noodfonds hebben

Een van de belangrijkste dingen is volgens Lester om een noodfonds te hebben. Een appeltje voor de dorst, zodat je jezelf niet in de schulden werkt als je plotseling een grote uitgave hebt, zo vertelt ze in gesprek met CNBC Make It. “Idealiter kun je met dit bedrag drie tot zes maanden vooruit wanneer het aankomt op al je vaste lasten.”

2. Nog niet actief sparen voor je pensioen

Wanneer je nog maar in je dertiger jaren bent, duurt het natuurlijk nog lang voordat je met pensioen kunt. Maar sparen voor het pensioen is iets dat je wel echt moet prioriteren. Elke euro die je nu opzijzet, is er toch weer een.

3. Een te hoge hypotheek

We snappen het, de huisprijzen gaan momenteel door het dak. Als je nu een huis wilt kopen, zijn mensen snel geneigd om een hogere hypotheek te nemen (want biedt maar eens op tegen al die biedingen). En dat betekent dat je een groot bedrag moet afbetalen per maand. Lester waarschuwt dat je nog wel genoeg geld moet overhouden voor andere zaken, zoals onverwachte reparaties. “Je eigen woning bezitten is bevredigend en kan leiden tot welvaartscreatie, maar dat is niet gegarandeerd. Wat wel gegarandeerd is, is dat je veel meer aan je huis moet uitgeven dan alleen het afbetalen van de hypotheek.”

Bron: CNBC Make It | Beeld: Adobe Stock

Laatste nieuws