Zoveel geld geven Nederlanders gemiddeld cadeau aan een bruidspaar

Het envelopje is toch wel het populairste trouwcadeau voor een bruidspaar.

Natuurlijk wil jij een bruidspaar een mooi cadeau schenken wanneer zij jou uitnodigen voor hun grote dag. Iets ingewikkelder is echter wát je hen dan geeft. Geld is misschien wel het handigst. Maar hoeveel geef je dan?

Gemiddeld bedrag

Ben je uitgenodigd voor een bruiloft? Dan wil je natuurlijk niet met lege handen aankomen. Toch blijft het voor velen best een lastige vraag hoeveel ze willen uitgeven aan een presentje. Uit onderzoek uitgevoerd in opdracht van Made for Moments onder 1078 respondenten, blijkt dat we gemiddeld 75 euro uitgeven aan een huwelijkscadeau.

Hoeveel geld een gast precies uitgeeft aan een cadeau hangt overigens ook af van de soort uitnodiging. Gasten die enkel een uitnodiging voor een dagdeel ontvingen, zijn over het algemeen geneigd om een kleiner bedrag te schenken. Ook vinden veel mensen dat de relatie die je met het bruidspaar hebt een rol speelt. 10 procent van de respondenten gaf overigens aan dat het allemaal niet uitmaakte, deze groep mensen geeft steevast hetzelfde bedrag cadeau wanneer zij worden uitgenodigd voor een bruiloft.

Populairste cadeau

Veel mensen vinden het lastig om vast te stellen hoeveel geld ze aan een bruidspaar cadeau willen geven. Waarschijnlijk ervaren we het zo, omdat veel mensen toch om geld als cadeau vragen – en dat is wel heel goed meetbaar. Maar liefst 64 procent van de bruidsparen vragen om geld als huwelijkscadeau. 29 procent van de bruidsparen geven overigens helemaal geen wens op en 6 procent stelt (online) een lijst samen met de presentjes die zij nog graag zouden willen ontvangen.

“Waar mensen vroeger liever met een huwelijksregister werkten, merk je nu dat geld geven gebruikelijker wordt. Dat is handig als je wilt sparen voor een wereldreis, of een karakteristiek meubelstuk,” aldus Patricia Pauwels van Made for Moments.

Bron: Made for Moments | Beeld: Leonardo Miranda (Unsplash) 

Laatste nieuws