Dit is wat je wilt weten over de American manicure

De American Manicure heeft veel gelijkenissen met de French Manicure.

Momenteel lakken we onze nagels volgens de laatste nail art trends in de opvallendste kleuren en patronen. En hoewel die motieven en tinten natuurlijk leuk zijn, kunnen ze ook snel vervelen. De American manicure daarentegen blijft leuk – ook als je het al meerdere keren op je nagels hebt laten aanbrengen.

French versus American

De French manicure heeft populairdere tijden gehad, maar de trend komt langzaam weer terug. Sterker nog: lichtroze nagels met spierwitte bogen langs de punten zien we steeds vaker voorbijkomen. Al wint de subtielere versie ook aan populariteit: de American manicure. Deze versie heeft een meer gebogen witte rand en wordt op de nagels gelakt met wat subtielere kleuren.

Nog niet iedereen is bekend met de term American manicure, maar wij vermoeden dat er steeds meer liefhebbers zullen komen. Overigens is de trend al jaren oud. Zo laat celebrity manicurist Tom Bachik weten dat hij de term al hoorde vallen in de nineties. Toen was de Amerikaanse variant er eentje waarbij de punten van de nagels minder intens wit kleurden. “Een geweldige manier om dit te bereiken was om eerst de witte rand te polijsten en om vervolgens de neutrale tint over de gehele nagel aan te brengen. Het verzachtte de look”, zo vertelde hij aan Allure.

Trend du moment

Vandaag de dag worden American manicures nog steeds uitgevoerd. Een natuurlijke basiskleur wordt dan op de nagel aangebracht om zo een zo natuurlijk mogelijke nagel te creëren. Bright pink zoals de French manicure is-ie dus niet. Voor de punten van de nagels kiezen nagelexperts vaak voor romige witte kleuren. De trend is sinds 2021 weer helemaal in. Zo voorzag Bachik de nagels van actrice Lily Allen toen al met een American manicure.

Kleurrijk

Naast de traditionele American manicure, wordt er ook wel met deze trend gespeeld. Zo worden de tips van de nagel ook steeds vaker in een andere kleur gelakt. En hoewel het dan in een andere kleur is, blijft je de American manicure herkennen aan de zachtere bogen aan de punten van de nagels, versus de harde randen bij de French manicure.

De juiste nailcare

De American manicure ziet er natuurlijk fantastisch uit, maar een goede nagellook kun je alleen bereiken als je goed voor je nagels zorgt. Gebruik daarom altijd een nagelvijl als je je nagels wilt shapen en breng altijd een basislaag aan voor je je nagels gaat lakken – dit voorkomt vlekken op je nagels, een gele waas én de juiste basecoat kan ook nog eens voor versterking zorgen. En, not to state the obvious, gebruik een goede nagellakremover (eentje zonder aceton) om je nagellak weer te verwijderen wanneer je de lak zat bent.

Bron: Allure, Refinery29 | Beeld: Valeriia Miller (Pexels)