Deze street style trends spotten we tijdens Paris Fashion Week

Van een aantal van de trends gaan we binnenkort ongetwijfeld meer zien.

Na Fashion Weeks in New York, Londen en Milaan is het de eer aan Parijs om het seizoen van de Fashion Weeks af te sluiten. En het lijkt wel of de gasten grootster dan groots uitpakken voor de laatste shows. Daarom op een rijtje: de trends die we spotten in de Parijse straten tijdens hét mode-event van het jaar.

Een futuristisch tintje

Natuurlijk is niets leuker dan aanwezig zijn bij dé grote shows, maar ook de straten van Parijs veranderen tijdens Fashion Week in een heuse runway. Een van de trends die ons opviel was dat menig gast zich hulde in outfits met een futuristisch tintje. Heerlijk, glimmende items in zilveren en gouden kleuren - een trend waar gasten tijdens Milan Fashion Week ook al gehoor aan gaven.

Lange jassen

De ene modetrend is wat frisser dan de ander, al zijn ze dat gelukkig niet allemaal. Gasten van Paris Fashion Week trokken massaal in lange jassen naar de shows. Van prachtig kleurrijke exemplaren tot fluffy jassen.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Aimee Song (@aimeesong)

In het leer

Ondanks hun statement-status hoeven leren items heus niet alleen maar rock-'n-roll uit te stralen. Gasten van Paris Fashion Week showen dat het ook heel chic en elegant kan.

Matchy matchy

De co-ord is nog lang niet op z'n retour. In de winkels zien we nog vele matchende sets hangen en we hoeven alleen maar naar de street style-looks van Paris Fashion Week-gasten te kijken om de bevestiging te krijgen dat de co-ord nog steeds hot and happening is.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Aimee Song (@aimeesong)

Barbiecore

Een fractie van een seconde leek het erop dat we wat minder roze zagen, maar Barbiecore is zeker nog niet naar de achtergrond verdwenen, zo bewezen verschillende fashion influencers in Parijs.

Stopdassen

2023 lijkt echt het jaar van de stropdas te zijn. In het voorjaar werden ze tijdens Fashion Weeks in Parijs en Copenhagen al met enthousiasme omarmd en ook nu zien we weer veel terug van het ooit zo zakelijke accessoire.

Met bovengenoemde trends houdt het overigens niet op. Ook zagen we tijdens deze editie weer vele trends die altijd goed scoren. Zo trokken vele genodigden naar de Franse hoofdstad in een monochroom look en we zagen ook veel oversized blazers voorbijkomen. En natuurlijk hebben we ook gelet op het schoeisel: met name loafers en pumps hebben we veel voorbij zien komen.

Beeld: NL Beeld, Instagram