Loiza Lamers openhartig over kinderen krijgen: 'Dat het bij mij anders moet vind ik moeilijk'

'Ik kan soms wel een beetje zelfmedelijden hebben over het feit dat het bij ons op de normale manier gewoon niet gaat lukken'

Premiere Cirque du Soleil OVO

Loiza Lamers is al twee jaar dolgelukkig met haar grote liefde Jelle. Omdat ze een toekomst samen zien, komt het onderwerp kinderen steeds vaker voorbij. In gesprek met Grazia vertelt het topmodel dat ze dat niet altijd makkelijk vindt.

Leuke tante

Loiza zou op een dag heel graag mama willen worden, maar voor nu is ze vooral een leuke tante voor de kids van haar vriendinnen. "Dat mijn vriendinnen een voor een kinderen krijgen, vind ik absoluut niet moeilijk. Ik ben alleen maar heel blij voor ze", vertelt Loiza. "Vroeger riep ik altijd dat ik tante wilde worden van een heel elftal en ik ben inmiddels aardig op weg. Maar het feit dat ik zelf ook heel graag kinderen wil, blijft natuurlijk aanwezig. En dat het bij mij anders moet dan anders en de opties zo beperkt zijn, dat vind ik wel een moeilijk iets.”

Kinderen krijgen

Omdat Loiza een transvrouw is, is kinderen krijgen voor haar een stukje moeilijker. Dat zet haar soms wel aan het denken. "Ja, dat is wel iets waar ik mee zit. We zijn nu twee jaar bij elkaar en het idee dat we nu al met adoptie of draagmoeder- schap bezig moeten zijn, voelt een beetje snel", vertelt ze. "Kijk, als ik nu zelf zwanger was geraakt, dan was er geen haar op ons hoofd geweest die had gedacht: we houden het kindje niet. Maar omdat het via de natuurlijk weg niet kan, voelt het allemaal heel erg gepland. Aan de ene kant weet ik dat zo’n babytraject drie tot zes jaar kan duren, dus eigenlijk zouden we ons nu al moeten inschrijven. Maar het idee om zo’n grote stap te zetten, vind ik nog spannend en ook totaal niet romantisch. Dat maakt het soms wel moeilijk en pijnlijk."

Fantaseren

Dat het voor Loiza niet op de 'normale manier' kan, vindt ze soms best lastig. "Die oneerlijkheid voel ik niet zo heel erg. Maar ik kan soms wel een beetje zelfmedelijden hebben over het feit dat het bij ons op de normale manier gewoon niet gaat lukken." Loiza vertelt dat ze weleens fantaseert over dat ze wakker wordt met een misselijk gevoel en dat ze dan Jelle vertelt dat ze zwanger is. "In mijn hoofd klinkt dat heel romantisch, maar misschien zeggen vrouwen die dit lezen n wel: ‘Nou schat, zo romantisch was dat helemaal niet.’ Ik ben me er gewoon heel bewust van dat dit er niet inzit, en soms kan ik het niet helpen dat ik daar wat melancholisch van word. Maar goed, voor nu geniet ik gewoon van ons leventje met Gigi (Loiza's hond, red.)." 

In de nieuwste Grazia vertelt Loiza Lamers ook openhartig over haar kinderwens, modellenwerk en andere dromen. Vanaf 11 oktober in de winkel! 

Tekst: Jill Waas | Beeld: NL Beeld

Celebrity
  • 07-09-2023, Ziggo Dome, Amsterdam, NLD. Premiere Cirque du Soleil OVO. Op de foto: Loiza Lamers. Foto: NL Beeld / David Heukers