De leren trenchcoat is hot: zo style je deze trendy jas

Van all glam tot casual: met deze jas kun je alle kanten op.

Als je eenmaal een trenchcoat in je kast hebt hangen, doe je er goed aan om die te bewaren. Elke lente en herfst lijkt de jas namelijk zijn terugkeer te maken naar het straatbeeld. Dit seizoen is vooral de leren variant hot, en wij vertellen hoe je 'm stylet.

Tijdloos

Vorige herfst zagen we de leren trenchcoat al in overvloed. Grote kans dus dat je de jas al in je kast hebt hangen. Zo niet, dan weet je wat je te doen staat. Een trenchcoat is een tijdloos item dat je vooral met de tussentemperaturen die we hier in Nederland gewend zijn bijna het hele jaar door kan dragen. De leren variant is natuurlijk wel extra herfstig, en dus een absolute must voor dit seizoen. Het fijne aan dit item is dat je 'm op allerlei verschillende manieren kan combineren. Toch wat stylingtips nodig? We zetten er een aantal op een rijtje.

All black

Als je een dag hebt waarop je echt niet weet wat je aan moet trekken, is zwart natuurlijk altijd een heerlijk veilige optie. Toch hoeft het met een leren trenchcoat niet saai te zijn: met een coltrui, pantalon of donkere jeans met leren laarzen bereik je al snel die dark feminine look.

View this post on Instagram

A post shared by Aysha Sow (@aysha.sow)

Groot, groter, grootst

Als je the gram in de gaten hebt gehouden moet je opgevallen zijn dat oversized jassen on trend zijn. Dat geldt ook voor de leren trenchcoat, dus koop je jas als het even kan een maatje te groot of kies voor een model dat al oversized is. In dit geval maakt het weinig uit wat je eronder draagt: je ziet immers toch vooral veel jas.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Gosia Boy (@gosiaboy)

All glam

Natuurlijk is het ook leuk om de leren trenchcoat wat op te spicen. Voor een avondje uit staat-ie geweldig met high heels, een panty en een little black dress. Haren goed gekapt en je gaat all glam de deur uit zonder al te veel moeite.

Met denim

Door de trenchcoat met denim te combineren creëer je de ultieme, alledaagse casual look. Wide leg jeans, een klassieke skinny of een lange spijkerrok: gecombineerd met leer is denim altijd een goed idee. Experimenteer er dus lekker op los!

Schoeisel

Ook voor schoenen geldt dat eigenlijk alles de leren trenchcoat wel complimenteert. Onze favoriet is echter stiekem toch wel de laars. In alle soorten en maten – dat dan weer wel. Van knee boots tot enkellaarsjes: laarzen staan amazing onder de leren trenchcoat.

Beeld: NL Beeld, Instagram