Handig: Vinted komt met verificatieservice voor designeritems

Met de service kun je checken of een designeritem wel echt een designeritem is.

Als er op Vinted ergens geen tekort aan is, dan is het wel aan parels van designeritems. En hoewel ze voor een fijn(er) prijsje over de toonbank gaan en er op de foto vaak prachtig uitzien, hebben we één vraag continu in ons achterhoofd: is het geen namaak? Met de nieuwe service van Vinted kun je het uitsluiten!

Verificatieservice

Vinted heeft wat nieuws: de online marktplaats voor tweedehandsmode komt met een artikelverificatieservice. En da's ontzettend handig. Zo kunnen kopers van geselecteerde designeritems de authenticiteit laten checken, iets wat wordt gedaan door het geoefende oog. De check wordt uitgevoerd door getrainde en ervaren verificatie-experts.

Gebruik maken van de service is makkelijk. Koop je een item? Dan kun je tijdens het afrekenen ervoor kiezen om een item te laten verifiëren - voor de service wordt 10 euro in rekening gebracht. Voordat je een stuk koopt, kun je al op Vinted zien of het item in aanmerking komt voor de service. Zo gaat het alleen om geselecteerde merken (onder andere Bottega Veneta, Celine, Jacquemus, Adidas en New Balance) en om producten in de volwassen modecategorieën tassen, schoenen, accessoires, sieraden en horloges van boven de 100 euro.

Wel (of niet) echt

Vinted hoopt met deze service mensen gerust te stellen over hun aankoop, zonder dat hier hoge kosten voor in rekening worden gebracht. Voor de verkoper is het overigens gratis - wat het voor hen ook weer fijner maakt om hun dure item op het platform aan te bieden.

Kopes kunnen ervoor kiezen om de zogenoemde Item Verification toe te voegen aan hun bestelling, bovenop Vinteds koperbescherming (laatstgenoemde is overigens verplicht, zodat je verzekerd bent van een soepel aankoopproces). De kosten omvatten niet alleen de check, maar ook de verzending van jouw item naar het verificatiehub van Vinted.

O, en ook goed om te weten, de verificatieservice wordt onafhankelijk uitgevoerd door Vinted.

Bron: Vinted | Beeld: Polina Tankilevitch (Pexels)