Dit zijn de 3 laminaatvloer trends voor 2024 

Ga je binnenkort verhuizen of flink verbouwen en ben je op zoek naar een nieuwe vloer?

Met een laminaatvloer kun je alle kanten op: van modern tot klassiek, van visgraat tot Hongaarse punt. Natuurlijk wil je dat je vloer ook tijdloos is, zodat je niet over twee jaar met een gedateerde vloer zit. Laat je inspireren door de 3 laminaatvloeren trends van 2024 en maak je keuze voor jouw nieuwe laminaatvloer.

Trend 1: Visgraat vloeren

Zijn visgraat vloeren ook nog hip over een paar jaar? Dat is een vraag die veel mensen stellen bij het kiezen van een nieuwe laminaatvloer. Maak je geen zorgen, volgens trendwatchers overleven visgraatvloeren de tand des tijds en blijven ze populair. Je hoeft dus niet bang te zijn dat een visgraatvloer een kortdurige interieurtrend of modegril is. Volgens trendwatchers worden in 2024 ook steeds meer donkere kleuren visgraatvloeren populair. Overweeg je dus een vloer met visgraatpatroon? Bekijk dan ook eens donkere laminaat vloeren.

Trend 2: Duurzaam keuzes

Vind je het belangrijk dat je vloer duurzaam is? Dan is laminaat een goede keuze. Laminaat heeft geen onderhoud nodig met allerlei chemische middelen. Je kunt de vloer gewoon vegen en dweilen. Heb je twee linkerhanden of geen tijd om zelf je vloer te leggen? Bij een laminaatvloer kun je kiezen: of je legt het zelf of je laat laminaat leggen door een professioneel bedrijf. Laminaat is supersterk en kan tegen een stootje. Als je de vloer netjes legt, heb je jarenlang plezier van jouw vloer.

Trend 3: Natuurlijke kleuren

Natuurlijke kleuren en materialen in je huis zijn al een tijdje een trend en dit blijft ook nog wel even zo. Denk aan bamboe accessoires, marmeren keukenbladen en donkere houten keukens. Ook bij de laminaatvloeren zijn donkere kleuren veel in opkomst. Als je een donkerbruine vloer combineert met lichte, natuurlijke kleuren in de rest van je interieur zoals beige, lichtgrijs of taupe kan dit voor een natuurlijk, warm geheel zorgen. Neig je standaard naar een lichte vloer, loop dan eens een stapje verder en ontdek ook de donkere vloeren.

Visualiseer je nieuwe vloer met deze app

Vind je het lastig om voor te stellen hoe een nieuwe vloer in je huis staat? Je kunt voor inspiratie een kijkje nemen in showrooms van vloerspeciaalzaken, op Pinterest of op Funda om voor te stellen hoe dit in jouw huis zal staan. Ook zijn er steeds meer apps waarmee je met 3D-filters een nieuwe vloer kunt visualiseren in je huis. Wil je dit proberen? Check bijvoorbeeld eens de RoomSketcher App in je app store.  

Wees dus niet verrast als je in 2024 veel meer duurzame, donkere visgraat laminaatvloeren gaat zien. Ga jij ook mee in deze trend?

Beeld: Max Rahubovskiy (Pexels)