Sarah Jessica Parker over ouder worden: 'Ik begrijp niet waarom er zo over gepeinsd wordt'

"Ik vind het zo verwarrend dat de meeste mannen van mijn leeftijd nooit gevraagd wordt wat ze van ouder worden vinden"

Als er een Hollywood-ster is die het ouder worden volledig heeft omarmd, is het Sarah Jessica Parker wel. Dat anderen zo'n ding maken van dit natuurlijke proces snapt ze alleen niet zo goed.

Ouder worden

Naarmate ze ouder wordt, merkt Sarah Jessica Parker mensen steeds vaker vragen wat ze daarvan vindt; ouder worden. Totaal onnodig, als je het haar vraagt. “Ik vind het zo verwarrend dat de meeste mannen van mijn leeftijd nooit gevraagd wordt wat ze van ouder worden vinden,” vertelt ze in gesprek met The Telegraph. “We worden allemaal wakker, hebben een miljoen dingen te doen en moeten gewoon door met onze dagen – ik begrijp niet zo goed waarom er zo gepeinsd moet worden over ouder worden.”

Uitzondering

In de Hollywood-wereld waar veel vrouwen wanneer ze ouder worden ineens massaal gaan bootcampen, yogalessen volgen en maandelijks een bezoekje brengen aan de plastisch chirurg, is Sarah Jessica een opvallende uitzondering. Ze waagt zich niet aan sportieve uitbarstingen en botox, maar verzorgt haar huid op een natuurlijke manier.

“Ik kan niet voor andere mensen spreken en ik heb er niets op tegen als iemand iets laat doen, maar het is niets voor mij”, aldus de SJP. “Ik ben actrice, ik moet mijn wenkbrauwen kunnen bewegen. Het is de bedoeling dat ik emotie kan delen en kan communiceren met mijn gezicht en daarvoor moet het volgens mij kunnen bewegen. Mijn man zou er bovendien raar van opkijken. Maar nogmaals, mensen moeten doen wat ze willen en een manier vinden waarop ze met een goed gevoel de deur uitgaan.”

Skincare

In plaats van zich te wagen aan een spuitje hier en daar, besteedt Sarah liever tijd aan een goede skincare routine. Maar ook daarin houdt de actrice niet van te veel poespas: “Het moet basic en effectief zijn”, stelt ze. “Mijn routine bestaat letterlijk uit een dagcrème met SPF, misschien een serum en een nachtcrème. Meer niet.”

Bron: Beau Monde, The Telegraph | Beeld: NL Beeld