6 tips om een fronsrimpel te verminderen en voorkomen

Baat het niet, dan schaadt het niet!

Je kunt ‘m wel hekelen, maar veel mensen hebben (in lichte mate) last van een fronsrimpel. Naarmate we ouder worden, wordt onze huid dunner en neemt collageen af. Life happens. Gelukkig zijn er wel dingen die je kunt doen om te voorkomen dat je fronsrimpel erger wordt – en in sommige gevallen kun je die zelfs een beetje verminderen.

1. Wees ervan bewust

Wanneer je bewust gaat nadenken over de rimpel die je krijgt wanneer je te veel fronst, zal je sneller geneigd zijn om je voorhoofd meer te ontspannen. Kijk je een spannende serie, zit je geconcentreerd te werken of lees je een boek? Bedenk dan tussentijds of je zit te fronsen of vraag je partner om er voor je op te letten. Door je spieren in je gezicht vaker te ontspannen zal die diepe rimpel minder snel zichtbaar worden.

2. Draag een zonnebril

Vergeet je vaak de zonnebril op te zetten wanneer de eerste zonnestralen buiten gaan schijnen? Dan is de kans groot dat je de rest van de dag fronst en met je ogen knijpt. Draag daarom vaker een zonnebril, ook als de zon niet volop schijnt. De zonnebril zorgt ervoor dat je je gezicht meer ontspant gedurende de dag.

3. Voorhoofdmassage

Het werkt niet alleen heerlijk ontspannend, maar een voorhoofdmassage heeft ook nog eens een voordelige bijwerking. Het vermindert namelijk die diepe rimpel tussen je wenkbrauw. Leg je duimen bovenaan je neus, net onder je wenkbrauw en masseer langzaam met je duimen omhoog naar je voorhoofd.

4. Slaap op je rug

Ben je een buikslaper? Breng daar dan maar gauw verandering in. Om rimpels in je gezicht te verminderen kan je het beste op je rug slapen, zodat je hoofd vrij is van het kussen.

5. Smeren, smeren en nog eens smeren

Een van de beste middelen om rimpels aanzienlijk te verminderen? Je huid hydrateren. Smeer daarom je gezicht in de ochtend in met een hydraterende oogcrème, serum en dagcrème. Hiermee bescherm je je huid van alle invloeden van buitenaf. Gebruik daarnaast ook altijd voor het slapengaan een hydraterende nachtcrème. Deze zal ervoor zorgen dat je huid ’s nachts de tijd heeft om te herstellen.

6. Blijven sporten

Sport je regelmatig om strak en fit in je vel te zitten? Weet dan dat dit niet alleen bijdraagt aan je conditie en strakke lichaam. Door regelmatig te sporten stimuleer je je bloedsomloop, ook in je gezicht. Door een goede doorbloeding te houden in je gezicht zal een fronsrimpel minder snel ontstaan en/of verminderen.

Bron: Dingen voor Vrouwen, Elegance | Beeld: Prince Akachi (Unsplash) 

Laatste nieuws