Miss Universe-verkiezing zit erop voor Miss Nederland Rikkie Kollé

'Het was magisch en een eer om op dit podium te mogen staan'

Zaterdagavond vond de Miss Universe-verkiezing plaats in El Salvador. Onze eigen Miss Nederland Rikkie Kollé schitterde op het wereldpodium, maar wist de titel helaas niet mee te nemen. Toch kijkt de beauty vol trots terug op haar avontuur.

Van Miss Nederland...

In juli vond de finale van Miss Nederland plaats. De 22-jairge Rikkie Kollé wist dit jaar als eerste transvrouw te winnen en werd gekroond tot Miss Nederland – iets wat voor veel reacties zorgde online. Na de winst kreeg de Rikkie duizenden haatberichten en doodsbedreigingen. Enorm heftig! “Ik had nooit verwacht dat mensen op een negatieve manier zo geobsedeerd zouden raken door mijn winst”, vertelde ze na de finale aan Grazia. “Ook omdat ik dacht dat we in Nederland al veel verder waren. Ik dacht dat we inclusiever waren. Daar heb ik me helaas in vergist.

Naar Miss Universe!

Zaterdagavond was het zover en maakte Rikkie haar opwachting tijdens de Miss Universe-verkiezing in El Salvador. Helaas hield het avontuur al snel op voor Miss Nederland. Nadat de bijna negentig deelneemsters hun opkomst hadden gemaakt, werden de twintig landen bekendgemaakt die doorgingen naar de finale. Nederland zat daar niet bij. Uiteindelijk ging de titel van Miss Universe naar Miss Nicaragua Sheynnis Palacios.

Magisch

De Miss Universe-titel neemt Rikkie dus niet mee naar Nederland, maar ze kijkt wel terug op een prachtig avontuur. "Het was magisch en een eer om op dit podium te mogen staan", laat ze in een verklaring weten. "Ik ben de organisatie van Miss Nederland heel dankbaar voor het support dat ik heb gekregen om mijn boodschap internationaal te kunnen verspreiden en de (h)erkenning te voelen", aldus Rikkie.

Benieuwd hoe haar deelname van Miss Nederland tot en met de Miss Universe-verkiezing is verlopen? Dat is vastgelegd in een documentaire die op donderdag 21 december op NPO 3 wordt uitgezonden. "Zo trots!"

Bron: Grazia, RTL Boulevard | Beeld: NL Beeld