Aha! Hierdoor kun je soms nog steeds moe zijn na 8 uur slaap

Er zijn verschillende redenen waarom je 's ochtends niet uitgeslapen bent.

Iedereen droomt van een goede nachtrust waardoor je 's ochtends fris en fruitig op kan staan. Een goede nachtrust is dan ook ontzettend belangrijk, maar verschilt wel per persoon. De één heeft baat bij negen uur slaap per nacht terwijl de ander na zes uur al genoeg energie heeft om de dag te beginnen. Toch komt het voor dat je na acht uur slaap nog steeds moe kan zijn en niet uitgerust bent.

Een goede nachtrust

Na een nachtje slapen hoop je natuurlijk dat je 's ochtends uitgerust bent en klaar bent om de dag fris en fruitig te beginnen. Maar soms worden we alsnog moe wakker na een nachtrust van acht uur. Heel vervelend, maar hier kun je zelf iets aan doen!

Hydrateren

Inmiddels weten we wel dat voldoende hydratatie onwijs goed is voor je gezondheid. Wanneer je 's ochtends vermoeid wakker wordt kan het zijn dan je te weinig water hebt gedronken. Je lichaam is gedehydrateerd, wat zich in stramme spieren resulteert. Doordat je lichaam te weinig water heeft binnengekregen, moet je lichaam harder werken om alle voedingsstoffen en het zuurstof te verdelen in je lichaam. Dit zorgt er weer voor dat je sneller moe bent en hierdoor voel jij je niet uitgerust genoeg in de ochtend. Zorg er daarom dus voor dat je voldoende water drinkt!

Te veel slaap

Je zult het niet verwachten, maar van te veel slaap kun je ook moe wakker worden. Je biologische klok is namelijk ontregeld wanneer je te lang slaapt. Hierdoor krijgt je lichaam niet het signaal om op te staan. Echter is het ook weer niet nodig om in het weekend ontzettend vroeg op de staan, maar tot twaalf uur in je bed blijven liggen is niet gunstig. Plan een paar leuke activiteiten in het weekend en je hebt een reden om op te staan, zodat je niet té veel slaap krijgt.

Een late douche

De één neemt graag 's avonds een douche terwijl de ander het liefst 's ochtends onder de straal duikt om wakker te worden. Het klinkt heerlijk: schoon je bed inkruipen, echter kun je dit beter overslaan. Om voor te bereiden op een goede nachtrust, koelt je lichaam 's avonds af. Wanneer je dus voor het slapen gaan nog onder een hete douche stapt, krijgt je lichaam het weer warm. Dit verstoort natuurlijk je nachtrust.

Weinig daglicht

Wanneer je de hele dag aan het werk bent met weinig daglicht, kan dit invloed hebben op je nachtrust. Ieder mens heeft voldoende daglicht nodig om 's nachts een goede slaap te pakken. Heb je dus slecht geslapen en ben je moe wakker geworden? Dan kan het zo zijn dat je op een dag te weinig daglicht hebt gezien. Probeer het daglicht op te zoeken tijdens een werkdag of maak een wandeling in de omgeving.

Meer bewegen

Ook van een hele dag werken op kantoor kan je vermoeid raken, dit komt omdat je weinig beweging krijgt en te veel zit. Je wordt lichamelijk niet moe, waardoor je 's avonds moeilijk in slaap kan komen en 's ochtends weer moe wakker wordt. Het is daarom verstandig om in de lunchpauze een frisse neus te halen met een wandeling of tussen het werken door een paar sportoefeningen te doen. Hierdoor wordt je lichaam moe, je brein frisser en krijg je meer energie. Ga dus niet na werktijd je favoriete series bingen op de bank, maar ga eropuit!

Bron: Girlscene | Beeld: Adobe Stock