Met deze tips kun je de textuur van je huid verbeteren

Het is mogelijk om de textuur van je huid te verbeteren.

Pretty Woman Posing in Lingerie

Poriën die gevoelsmatig te prominent aanwezig zijn of fijne lijntjes die we liever arm dan rijk zijn. Natuurlijk proberen we deze zogenoemde 'imperfecties' te omarmen, maar het is ook wel fijn als we ze iets kunnen verminderen, toch? Met de volgende tips kun je de textuur van je huid verbeteren.

Tips

Ja, volgens de expertise van verscheidene dermatologen is het mogelijk om je huidtextuur te verbeteren. Real Simple sprak met dermatoloog Joshua Zeichner en met dermatoloog Caroline Robinson over verscheidene behandelingen en tips. Dit zijn volgens hen de dingen die je kunt doen om je huidtextuur te verbeteren:

Gebruik een exfoliërende cleanser

Zeichner vindt dat je er verstandig aan doet om een reiniger met een exfoliërende werking in je beautyroutine op te nemen. “Het helpt bij het verwijderen van dode cellen van het huidoppervlak om de huid bright te maken en om het huidoppervlak te verbeteren.”

Het is overigens niet nodig om naar dure merken te grijpen. Volgens Zeigner schijnt de Dove Exfoliating Beauty Bar een prima cleanser te zijn. Deze bevat namelijk ultrazachte scrubdeeltjes die de buitenste laag van je huid niet verstoren. En dit wil je, want een te korrelige scrub kan juist meer kwaad dan goed doen.

Schaf een goede vochtinbrengende crème aan

Tegenwoordig zijn er zoveel vochtinbrengende crèmes verkrijgbaar, dat het lastig kan zijn om het kaf van het koren te scheiden. Zeigner adviseert om voor crèmes met niacinamide te gaan. Dit is een kalmerend ingrediënt dat kan voorkomen dat je huid uitdroogt en daardoor niet gaat schilferen of ruw wordt.

Investeer in retinol

“Retinol is misschien wel het best bestudeerde ingrediënt dat we hebben om fijne lijntjes en rimpels te verbeteren”, stelt Zeichner. De dermatoloog raadt aan om voor het slapengaan een retinol-serum aan te brengen om de productie van collageen te boosten terwijl je slaapt. O, maar let wel op: retinolgebruik kun je het beste geleidelijk aan opbouwen. Eerst om de twee dagen, daarna om de dag en pas daarna elke avond.

Vergeet ook de zonnebrand niet

Verbranden in de zon is nooit een prettig gevoel, maar los daarvan wordt je huid sowieso niet erg blij van al die zonnestralen. Chronische blootstelling aan de zon kan veel huidproblemen veroorzaken, zoals fijne lijntjes en textuurverandering, maar je loopt er ook een verhoogd risico op huidkanker mee op. Caroline Robinson raadt daarom aan om regelmatig zonnebrandcrème op de huid te smeren.

“Ik raad waterbestendige zonnebrandcrème met een SPF van 30 of hoger aan.” Zelf gebruikt de dermatoloog graag een zonnebrand die een SPF 50 en DNA-repairsomes bevat. Dit is een natuurlijk enzym dat bijdraagt aan het herstel van de huid na zonneschade.

Bron: Real Simple | Beeld: Adobe Stock