Deze kleuren gaan de schoenenwereld veroveren in 2024

We deinzen niet terug voor een beetje kleur het komende jaar.

De beste manier om een ietwat saaie outfit een upgrade te geven? Een eye catching paar schoenen! En goed nieuws: het komende jaar staat in het teken van opvallende keuzes, tijdloze klassiekers en vernieuwende twists. Dit geldt ook voor de keuze wat betreft kleur, dus dat belooft wat.

Schoentrends

Een tijdje geleden schreven we al over welke schoenen in 2024 veel gedragen gaan worden. Van old-school loafers en moccassins tot teenslippers met een twist, dit jaar kan het allemaal. Het probleem is alleen dat het typisch Nederlandse weer het (nog) niet toelaat om het overgrote deel van deze trends te dragen. Daarom focussen we voor nu op de kleuren die de schoenenwereld dit jaar gaan veroveren.

Dus ben jij benieuwd welke kleuren jij dit jaar moet toevoegen aan jouw garderobe? Lees dan snel verder en bereid je voor op een jaar vol fashion-forward footwear. 

1. Bruin

Ben je op zoek naar een kleur die luxe, rust en elegantie uitstraalt? Dan is bruin absoluut een goede keuze. In de zomermaanden van 2023 zagen we de kleur al overal terugkomen, zowel in kleding en tassen, als schoenen en zelfs accessoires voor in huis. En ook in het jaar 2024 zal de kleur niet uit het straatbeeld weg te slaan zijn, dus een paar bruine schoenen mag zeker niet ontbreken in jouw kast.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Benthe Liem (@bentheliem)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Claire Rose Cliteur (@clairerose)

2. Groen

Naast bruine laarzen, stiletto’s en sneakers, overheerste de kleur groen ook de schoentrends op de catwalks. Het moge duidelijk zijn dat we in 2024 niet meer terug deinzen voor een beetje kleur. De opvallende kleur werd namelijk gecombineerd met andere felle kleuren, zoals opvallende blauwe jassen en rode accenten. En geloof het of niet, groen komt in dit soort drukke outfits naar voren als een rustgevend element. Dit komt natuurlijk door de link die we automatisch leggen met de verfrissende kleur van de natuur.

 

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Rachel Love Platt (@rachelove)

3. Goud

Wie dacht dat we ons gouden schoeisel pas tijdens de feestdagen in 2024 weer uit de kast zouden trekken, heeft het goed mis. Voor komend jaar ligt de focus namelijk wederom op metallics, en goudtinten kunnen dus het hele jaar door. Hierbij geldt het mantra: hoe meer reflecterend het oppervlak, hoe beter. Wij zijn fan!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Leonie Hanne (@leoniehanne)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Jane Dashley (@seaofshoes)

4. Zilver

Maar ook zilver heeft de laatste tijd een grote rol gespeeld in tal van trends. Zo zagen we dat steeds meer fashionkenners zilveren sieraden begonnen te dragen, en wees eens eerlijk: heb jij een zilveren broek in de kast hangen? Maar ook zilveren schoenen zien we de laatste steeds vaker voorbijkomen. Deze trend kan dressed up, maar ook heel casual gedragen worden.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door holly jade bate (@hollyjadestyle)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Jane Dashley (@seaofshoes)

5. Rood

En het is zeker nog niet gedaan met de felle kleuren. Ook rood is een consistente kleurentrend geweest de afgelopen seizoenen, maar dat betekent niet dat we klaar zijn met deze vurige tint. Het is en blijft natuurlijk een kwestie van goed combineren, zo zagen we de kleur op de catwalk veel gecombineerd worden met lichtblauwe tinten. En één ding is zeker: met rode schoenen creëer je dé eye catcher van je outfit.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Emili Sindlev (@emilisindlev)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Trine Kjær (@trinekjaer_)

6. Wit

Mooi wit is niet lelijk. Afgelopen jaren spotten we witte laarzen al met regelmaat – maar ook in andere modellen zien we wit steeds vaker voorbijkomen. Met deze foot wear choice zit je eigenlijk altijd goed. Dit komt onder andere omdat de kleur met elke tint matcht. Van een volledig witte outfit tot een een outfit met een kleurenpallet waar een pauw jaloers op is, niets is te gek met een wit schoentje eronder.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Benthe Liem (@bentheliem)

Combineren kun je leren

En we kunnen het niet vaak genoeg zeggen: de kracht van de schoen zit ‘m in de combinatie. De kracht waarmee schoenen een outfit kunnen transformeren is niet te vergelijken met accessoires of een tas. Vind je je chique jurk wat too much voor de gelegenheid? Maar je outfit dan een stuk meer casual door er een platte schoen bij te combineren. Heeft je co-ord set iets meer jeu nodig? Trek er een flinke hak bij aan et voilà: het gevoel dat je under dressed bent is als sneeuw voor de zon verdwenen.

Bron: Who What Wear | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws