Zo stijl je de populaire haarstrik in verschillende kapsels

Voeg moeiteloos een vleugje speelsheid en elegantie toe aan je coupe.

De haarstrik, een schattig en veelzijdig accessoire dat we steeds vaker terugzien in het straatbeeld. Hij voegt moeiteloos een vleugje speelsheid en elegantie toe aan elke haarstijl. Want of je nu kiest voor een casual look, een chique touch, of iets daar tussenin, de haarstrik is passend voor elke gelegenheid.

Haarstrik

Het is een trend die je moet liggen, maar wij vinden de strikken trend voor in het haar een grote hit! Het accessoire was dan ook opvallend aanwezig op de catwalks als we kijken naar Fashion Week over de hele wereld. En inmiddels is het overduidelijk: de strikken zullen nog lange tijd trendy blijven. Dus waarom zouden we deze trend niet met open armen ontvangen?

Wellicht twijfel je over hoe je de strik het beste kunt stylen, maar gelukkig is daar haarstyliste Laura Elliot die ons op weg helpt en laat zien hoe we de strik het beste kunnen verwerken in je coupe.

1. Lang haar

Laura stelt dat grote strikken het beste tot hun recht komen in lang haar. Kleinere strikken zijn geschikter voor in wat korter haar en vallen vaak weg in een bos lang en dik haar. "Voor een meer casual en nonchalante look kun je kiezen voor een lint", aldus de haarstyliste. "Bind het lint om een halfhoge paardenstaart en laat de uiteinden van het lint samen met het haar naar beneden vallen." Wel is het belangrijk om het geheel te verstevigen door een bobby pin of haarspeld door de strik te steken om deze op zijn plaats te houden.

 

2. Kort haar

Wellicht denk je dat strikken alleen leuk staan in lang haar, maar ook voor in een korte coupe is de strik super goed te combineren. Elliott zegt hierover: "Voor kort haar zijn kleinere strikken een uitstekende optie om te voorkomen dat de strikken je look overheersen." Ook meldt ze dat je met een kort kapsel het beste strikken kunt gebruiken die je aan het haar bevestigd aan de hand van clipjes. Zo blijven de strikken langer zitten en hoef je je er gedurende de dag minder mee bezig te houden. "Elastieken of vastgebonden linten kunnen wegglijden, vooral als je haar zacht en glad is."

3. Krullend haar

Heb jij krullend haar? Dan kun je een haarstrik het beste combineren met een simpele updo volgens Elliot. Ze geeft hiervoor de volgende instructies: "Verzamel je haar in een rommelige hoge knot en bevestig een grote strikclip aan de achterkant of voorkant. Dik krullend haar ziet er prachtig uit met een grote, diepgekleurde fluwelen strik. Mini-strikken kunnen ook worden gebruikt om kleine plukjes haar, zoals de pony, weg te spelden van het gezicht."

4. Pixie cut

Voor mensen met een pixie cut is het belangrijk om erop te letten dat de strik niet gaat overheersen, aangezien er niet veel haar is om mee te werken. Elliot geeft mensen met deze korte coupe het volgende advies: "Mini-strikken voegen een elgenante touch toe zonder overweldigend te zijn." De mini-strikken kun je overal waar je maar wilt in het haar toevoegen. Mochten de strikken uit het haar glijden, dan kun je er ook over nadenken om een haarband met daarop bevestigde strikken aan te schaffen.

Bron: Stylist | Beeld: NL Beeld