Met deze 5 haartrends zit je altijd goed in 2024

Ga jij de schaar erin zetten in het nieuwe jaar?

New York Fashion Week Autumn/Winter 2019-20 – Street Style – Day 2

Rock jij al jaren hetzelfde kapsel, maar ben je inmiddels wel toe aan een nieuwe coupe? Het klinkt wellicht wat cliché, maar een nieuw jaar is hét perfecte moment om die schaar in je haren te zetten. Benieuwd naar welke stijlen in 2024 groot favoriet zijn? Wij zetten de vijf haartrends van het komende jaar voor je op een rij!

De vijf grootste haartrends van 2024

Afgelopen jaar kozen steeds meer vrouwen voor een korte bob en ook anno 2024 zullen dit soort kapsel de wereld van de haarmode blijven domineren. Maar daarnaast is er nog een trend die enorm aan populariteit zal willen, en dat zijn de zogenoemde 'onderhoudsarme' kapsels. Want wie heeft er nou zin om onnodig lang voor de spiegel te staan? Wij niet!

1. Glass hair

Dankzij de vele tutorials op allerlei social media platformen hebben we inmiddels onder de knie hoe we zorgen voor een zijdezacht, glazig-uitziend huidje. Maar ook als het gaat om onze lokken, gaan we in 2024 steeds vaker voor een glanzende, bijna reflecterende coupe. En om dit te bereiken is het belangrijk dat je één bepaalde verzorgingsmethode erg serieus neemt, en dat is: hydratatie. De beste manier om je lokken goed gehydrateerd de houden, is door ze wekelijks te verzorgen met een voedend haarmasker. Voor dit kapsel is ook het gebruik van warmte vereist, wat je haar kan uitdrogen. Zorg daarom dat je ten alle tijde een hittebeschermer aanbrengt voordat je met je stijltang aan de haal gaat.

2. Preppy bob

Zoals we al aangaven, zullen korte bobkapsels het aankomende jaar blijven domineren. En bobs komen in vele soorten en maten, zo blijkt. Neem bijvoorbeeld de preppy bob, een kapsel waarbij het haar tot op kaaklengte wordt geknipt. De voorste lokken zijn een fractie langer dan de achterste lokken, wat zorgt voor een effortless look. Inmiddels hebben we de coupe al veelvuldig voorbij zien komen op social media en ook Hailey Bieber is klaarblijkelijk groot fan van deze makkelijke haarstijl.

3. Scandinavian hairline

De Scandi hairline heeft met maar liefst 91,1 miljoen views op TikTok enorm aan populariteit gewonnen. En ook in 2024 zijn we niet van plan om te stoppen met deze simpele haartrend. Bij deze techniek worden alleen de babyhaartjes en het haarlijntje op het voorhoofd gekleurd in één of twee tinten lichter dan je natuurlijke haarkleur. Het resultaat? Een haardos die op natuurlijke wijze opgelicht lijkt te zijn door de zon. Daarnaast zorgt de Scandi hairline ervoor dat je gezicht een zachtere uitstraling krijgt.

4. Italian bob

Wie dacht dat er maar één bobkapsel in dit lijstje zou staan, heeft het mis. Ook de Italian bob, die in 2022 al aan populariteit won, gaan we in het jaar 2024 weer veel terugzien. Deze haarstijl omvat meerdere zachte lagen die het gezicht als het ware omlijsten en tegelijkertijd veel volume toevoegen rondom de kruin van het hoofd. Het leuke aan deze haartrend? Hij is geschikt voor bijna elk haartype! Om dit kapsel te creëeren kun je gebruik maken van een föhnborstel en het haar eventueel in rollers laten afkoelen.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door elsa❤️ (@hoskelsa)

5. De wet-look

De wet-look is een trend die we de afgelopen tijd veel op de catwalks zijn tegengekomen. Er zijn twee manieren om deze trend te rocken: allereerst kun je je met wax gevulde haren strak naar achteren kammen, waardoor je een soort net-uit-de-douche-effect creëert. Of je kunt gaan voor een meer vettige, enigszins onverzorgde afwerking om je look wat rauwer te maken. Voor deze trend is het vooral belangrijk dat het haar niet te droog is, dus die droogshampoo kun je links laten liggen!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Jason Wu (@jasonwu)

Strak vs. warrig

That's it! Waar we vorig jaar dus veel strakke, tot in de perfectie gekapte coupes voorbij zagen komen, gaan we komend jaar vaker voor wat warrigere kapsels waar je minder tijd en moeite in hoeft te steken. En zoals je hebt gezien, zijn er volop mogelijkheden!

Bron: Stylist | Beeld: NL Beeld