Michelle Keegan heeft last van imposter syndrome: ‘Na een klus ben ik altijd bang dat het de laatste was’

Ze zette een enorm sterke performance neer met haar rol van Maya in Fool Me Once. Toch twijfelt actrice Michelle Keegan weleens aan haar kunnen.

Last van imposter syndrome

De miniserie Fool Me Once is momenteel een waar kijkcijferkanon op Netflix. In de serie zien we hoe soldaat Maya op zoek gaat naar antwoorden nadat haar overleden man plotseling op haar nanny cam verschijnt. Wie de serie heeft gezien, weet dat hoofdrolspeelster Michelle haar karakter heel goed neerzet. Toch is de ervaren actrice continu bang dat ze na het afronden van een project niet weer opnieuw aan de bak komt.

“Ik heb erg last van het imposter syndrome” zo bekent Michelle in gesprek met Fearne Cotton in haar podcast Happy Place. “Zodra ik een job heb afgerond, heb ik een gevoel van: ‘Oké, ik ga nooit weer werk vinden. Het was leuk zo lang het duurde’.” De actrice vervolgt dat ze er altijd een paniekerig gevoel op nahoudt wanneer ze project heeft voltooid. “Het maakt niet uit wat ik heb afgrond of als ik ergens anders mee aan de slag ga, ik heb altijd die lichte paniek.”

Onzekere toekomst

Momenteel zit Michelle niet zonder werk. De 36-jarige onthult dat ze aan een project werkt waarmee ze tot de zomer zoet zal zijn. Wat ze daarna gaat doen? Dat weet ze nog niet. En ook dat kan beangstigend zijn. “Niet weten wat de volgende klus gaat zijn, is opwindend, maar ik ervaar ook de angst.”

Over het imposter syndrome

Michelle is niet de enige die aan het imposter syndrome lijdt, veel vrouwen hebben er last van. Het imposter syndrome is een gevoel van zelftwijfel, onzekerheid of fraude. Een gevoel dat ondanks veel bewijs van het tegendeel, hardnekkig kan blijven bestaan. En dit gevoel duikt vaak op op de werkvloer, en steekt met name bij vrouwen de kop op. En het is heus niet zo dat mannen er niet aan kunnen lijden, maar dit gebeurt wel minder. Uit onderzoek gepubliceerd in HR Magazine blijkt dat mannen 18 procent minder kans hebben om deze gevoelens te ervaren. 

Bron: Podcast Happy Place | Beeld: NL Beeld 

Laatste nieuws