Deze haartrend uit de '70's maakt een comeback

Yay or nay?

Tijdens een bezoek aan de kapper zijn we al snel geneigd om ons oude kapsel weer in model te laten knippen. Wil je echter iets totaal anders? Dan is de shaggy haircut uit de seventies misschien wel wat voor jou.

Trend in recycle

De shaggy haircut is hét kapsel dat dit jaar het straatbeeld gaat domineren. En zoals dat vaker gaat met trends, is het iets dat een tijd geleden ook al in de mode was. De shaggy haircut vindt zijn oorsprong namelijk in de jaren ’70. Natuurlijk is de trend nu wel in een nieuw jasje gestoken, maar de kenmerken blijven in grote lijnen hetzelfde: veel lagen en structuren, en daarbij vaak nog een warrige pony.

Verschillende gezichtsvormen en haarstructuren

Haarstylist Marissa Pronk vertelt aan Libelle dat de shaggy haircut het beste tot z’n recht komt bij iemand met een ovale, ronde of hoekige gezichtsvorm. “Dit kapsel zorgt voor een camouflerende omlijsting van je gezicht.” Verschillende haarstructuren kunnen het goed doen bij dit kapsel. “Als je haar van nature stijl en sleek is, moet je wel wat meer tools inzetten.”

Stylen

Het allergrootste voordeel van dit kapsel is dat je er verschillende uitstralingen mee kunt creëeren. Klassiek, stoer, vrouwelijk: je kunt er alle kanten mee op. “Met een ronde föhnborstel en wat wax kun je ‘m wat chiquer stylen”, aldus Marissa. Een lekker flexibele haircut dus, maar als je liever niet elke dag iets aan je haar wil doen, kun je misschien beter voor een ander kapsel gaan.

Bron: Dingen Voor Vrouwen, Libelle | Beeld: NL Beeld, Adobe Stock