Flared jeans zijn hipper dan ooit; deze schoenen staan er het best onder

Genoeg opties!

We weten nooit precies wanneer een trend uit de '70s, '80s of '90s gerecycled gaat worden, maar we weten wel dát het gaat gebeuren. Vorig jaar was de flared jeans aan de beurt, en de wederopstanding van de wijd uitlopende broekspijp werd met open armen ontvangen. Al is het soms nog gissen welke schoenen je er het beste mee combineert.

Trending denim

Er zijn zoveel trends op het gebied van denim. Niet zo gek, want een goede spijkerbroek gaat lang mee en staat bovendien prachtig. We hebben de wide leg jeans, we hebben de staight leg jeans, we hebben de bootcut jeans, we hebben de skinny jeans – in tegenstelling tot wat er twee jaar geleden werd beweerd, zal dit model nooit volledig uit het straatbeeld verdwijnen –, en we hebben dus de flared jeans.

Een van de grootste trends op denim gebied is momenteel de high waisted flare. Een model dat goed te stylen is voor elke lichaamsvorm. Er werd nog weleens gedacht dat het niet mooi stond voor petit shoppers, maar het zit 'm allemaal in de juiste jeans. Het kan voor hen wel moeilijker zijn om een mooie flared jeans te vinden die niet te lang is. Vind je het perfecte model? Dan kan een puntschoen er bovendien voor zorgen dat je langer lijkt. Dit effect speel je zeker voor elkaar als je een (net iets te lange) flared broek combineert met een schoen met een hak. Welke schoenen ook een goede match zijn? We delen het hieronder.

Strappy sandalen

We beginnen maar meteen met de 'lekker weer'-optie, want de flared spijkerbroek willen we ook gewoon blijven dragen in de zomer en de lente. Met name wanneer je een minimalistische outfit draagt waarbij je de jeans combineert met een simpele top, kan een strappy sandaal je look interessanter maken.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Julie (@leasy_inparis)

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Allison Ho (@alllisonho)

Enkellaarzen met hak

We noemden 'm net al, maar de enkellaars met hak is je partner in crime wanneer je een flared jeans wilt dragen. Deze combinatie ziet er altijd goed uit en het is bovendien handig als je een flared spijkerbroek bemachtigde die net iets te lang is. Deze outfitformule gaat zorgen voor de optische illusie van langere benen.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Julie (@leasy_inparis)

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Allison Ho (@alllisonho)

Pointed toes

Of ze nu plat zijn of een hak hebben: schoenen met een puntneus staan fantastisch onder broeken met een wijdere pijp, dus ook onder de flared jeans. Het fijne aan puntschoenen is dat ze ervoor zorgen dat je benen langer lijken.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Julie (@leasy_inparis)

Platformschoenen

Nog een schoensoort die zorgt voor wat extra centimeters: platformschoenen. Je kunt kiezen voor eentje met een hak, maar als je niet het gevoel wilt hebben dat je aan de top van de Himalaya balanceert, kun je natuurlijk ook kiezen voor sneakers met een platform of in de zomer voor sandalen met een extra dikke zool.

Sneakers

Ook de kracht van sneakers moet natuurlijk niet onderschat worden. Met name als je een nonchalante look voor ogen hebt, kun je een flared spijkerbroek goed combineren met sneakers. Bonuspunten als jouw sneakers dezelfde kleur hebben als jouw top, om er een stylish geheel van te maken.

Andere schoensoorten

Met bovenstaande schoensoorten sla je de plank nooit mis, maar uiteindelijk gaat het erom wat jij prettig vindt zitten. Bovendien zijn er ook nog andere schoenen waarmee je de broek stijlvol kunt dragen. Een paar chunky loafers bijvoorbeeld. Of wat dacht je van ballerina's? In Parijs rockt menig fashionista deze geslaagde combinatie.

Beeld: NL Beeld