Deze chique jas gaan we massaal dragen in de lente

Wij zijn om!

De winter is officieel gearriveerd en om de kou en sneeuw te trotseren hullen we ons in dikke winterjassen. De lente? Die lijkt momenteel enkel een mythe. Maar als het warmere seizoen aanbreekt, dan gaan we waarschijnlijk veel zien van de satijnen jas.

Satin coat

Mode experts weten het zeker: de satin coat wordt dé jas van 2024. Begin vorig jaar zagen we de luxe jas al voorzichtig voorbijkomen op de catwalk. Tijdens de S/S 23 show van 16Arlington paradeerden modellen in pastelkleurige satijnen jassen over de catwalk. En tijdens de F/W 23 show van Givenchy kwamen de glanzende jassen in donkere kleuren voorbij. En inmiddels zien we dat steeds meer merken een versie van de satijnen jas opnemen in hun collecties. Van trench coats tot puffers en oversized blazers.

Hoe basic je outfit ook is, met de satijnen jas til je jouw look meteen naar een hoger niveau – of wel tien hogere niveaus. De trend past goed binnen de quiet luxery movement, want als iets luxe uitstraalt, dan is het satijn wel. Het fijne aan deze trend is bovendien dat satijn altijd in de mode blijft. Dus als je investeert in een jas van dit materiaal, dan weet je: over een aantal jaar wil je de jas alsnog dragen.

Ook influencers hebben de trend met open armen ontvangen. Benieuwd hoe zij de jas dragen? Wij delen wat inspiratie!

Even praktisch

Grote kans dat je overtuigd bent van de schoonheid van een satijnen jas (we know we are), maar het is en blijft natuurlijk een delicate stof. Dus hoe houd je het schoon? Check altijd het label van de jas. Sommige jassen kunnen in de wasmachine als je kiest voor een delicaat programma met koud water en een mild wasmiddel, maar in de meeste gevallen zul je het met de hand moeten wassen, en wees dan niet koppig, maar volg dit advies netjes op. Better safe than sorry. 

Bron: Who What Wear, Elegance | Beeld: Instagram, NL Beeld