Kunnen we Sex and the City binnenkort ook weer op Netflix streamen?

That's just fabulous!

Hoewel de iconische serie Sex and the City al meer dan 25 jaar geleden verscheen, kunnen fans geen genoeg krijgen van vriendinnen Carrie, Samantha, Charlotte en Samantha. Momenteel kun je de serie alleen op HBO Max streamen, maar vermoedelijk kun je binnenkort ook met je Netflix-abonnement je guilty pleasure bingen.

Op Netflix te streamen

Als alles goed gaat kunnen we Sex and the City binnenkort weer op Netflix kijken. The New York Times meldt namelijk dat de serie vanaf april weer op Netflix beschikbaar is. Voor kenners van de serie klinkt dat misschien gek. Sex and the City is toch een HBO Max-serie, een televisienetwerk dat óók een eigen streamingplatform heeft. Hoe is dit dan mogelijk? Het heeft te maken met de deal die Warner Bros vorig jaar sloot met Netflix. Hiermee verkreeg Netflix de rechten om alle zes de seizoenen van de geliefde serie ook op het eigen platform beschikbaar te stellen. Het platform Variety bevestigde dat alle 194 afleveringen van de serie in april naar Netflix komen.

Helaas moeten we wel vermelden dat er een kans is dat Nederland wordt overgeslagen. Zo meldt Variety dat de serie "beschikbaar zal zijn in de Verenigde Staten en bepaalde Europese markten". Het zou dus ook kunnen dat de serie niet in Nederland te streamen zal zijn. Al valt ons kikkerlandje natuurlijk wel onder de Europese markt. Het is dus nog even afwachten wat er precies verstaan wordt onder 'bepaalde Europese markten'.

De populariteit van Sex and the City

De eerste aflevering van de succesvolle serie over de vier vriendinnen (gespeeld door Sarah Jessica Parker, Kim Cattrall, Kristin Davis en Cynthia Nixon) werd in 1998 voor het eerst op televisie uitgezonden. De serie eindigde in 2004, maar ook twintig jaar later zijn de fashion fluent dames nog erg geliefd. Zo geliefd dat er een paar jaar geleden zelfs een vervolg op de serie in het leven werd geroepen: And Just Like That... 

De serie ging helaas verder zonder Kim Cattrall, die de rol van Samantha Jones vertolkte. Fans maakten destijds kenbaar dit enorm jammer te vinden en het gemis werd door de makers niet genegeerd. Zo had Kim een heel kleine cameo in het tweede seizoen.

Bron: Variety | Beeld: Sex and the City