Deze beroemdheden hadden ooit een rolletje in Sex and the City

Van Donald Trump tot Alanis Morissette en van Chandra Wilson tot Margaret Cho.

Met de komst van het tweede seizoen van And Just Like That kunnen we bijna niet anders dan terugdenken aan de good ol' Sex and the City days. Toen Manolo Blahniks maar $400 kostten, roken nog als sexy werd beschouwd en de volgende personen nog niet zo bekend waren als ze nu zijn...

Vergeten rollen

Onlangs schreven we nog over Bradley Cooper. De acteurs aller, allereerste acteerrol ooit was die van Jake in het tweede seizoen van de serie. Hij loog toen zelfs om een rol te bemachtigen, zo graag wilde hij het. Onze gok is dat men de acteur tegenwoordig smeekt om een rol aan te nemen – met het indrukwekkende portfolio dat hij daarna opbouwde zou het ons in ieder geval niet verbazen.

Ondanks de sterrenstatus die Bradley inmiddels heeft, zijn veel mensen toch vergeten dat hij op 24-jarige leeftijd een rol in de hitserie had. En ook van de volgende personen zou je bijna zijn vergeten dat ze ooit een cameo in de serie hadden.

Chandra Wilson

Was te zien in seizoen 5: Anchors Away. 

In 2002 had Grey's Anatomy-ster Chandra Wilson maar liefst twee zinnen tekst in de eerste aflevering van het vijfde seizoen. Ze sprak Samantha (Kim Cattrall) aan op de lasterende flyers die ze verspreidde door New York – en liet haar haar gang gaan toen ze hoorde dat haar voormalige lover Richard (James Remar) vreemd was gegaan.

Kat Dennings

Was te zien in seizoen 3: Hot Child In The City. 

Een nog piepjonge Kat Dennings vertolkte de rol van Jenny Brier, een 13-jarige die Samantha inhuurt om haar bat mitzvah in te organiseren. Erg sympathiek was de jonge tiener echter niet.

Matthew Morrison

Was te zien in seizoen 2: They Shoot Single People, Don't They. 

Voor Matthew Morrison was in 1999 geen grote rol weggelegd. Hij was enkele seconden in beeld toen hij de bestelling van Carrie (Sarah Jessica Parker) opnam toen ze alleen op het terras besloot plaats te nemen. Het was overigens dezelfde aflevering waarin ook Bradley Cooper te zien was.

Elizabeth Banks

Was te zien in het derde seizoen: Politically Erect.

Ook voor Elizabeth Banks was een rolletje in Sex and the City weggelegd. Ze speelde Catherine, een vrouw die was getrouwd met een man waarmee Charlotte (Kristin Davis) flirtte voordat ze erachter kwam dat hij getrouwd was.

Eddie Cahill

Was te zien in seizoen 3: Boy, Girl, Boy, Girl... 

In seizoen drie vertolkt Eddie Cahill de rol van Sean, een biseksuele jongen waar Carrie kortstondig mee datete, en haar liet kennis maken met de community. Overigens was Eddie niet de enige beroemdheid die in deze aflevering te zien was...

Alanis Morisette

Was te zien in seizoen 3: Boy, Girl, Boy, Girl... 

Te zien in dezelfde aflevering als Eddie Cahill is niemand minder dan Alanis Morisette. Wanneer het personage Sean Carrie meeneemt naar een feestje, zoent de inmiddels beroemde zangeres met Carrie tijdens het spel spin the bottle.

Margaret Cho

Was te zien in seizoen 4: The Real Me

In seizoen vier heeft Carrie het genoegen om mee te mogen lopen in een modeshow. En de persoon die alles coördineert? Die rol ging naar niemand minder dan Margaret Cho.

Bobby Cannavale

Was te zien in seizoen 3: Easy Come, Easo go. 

Bobby Cannavale was te zien in de glansrijke rol van Samantha's scharrel Adam Ball. De man die volgens de carrièrevrouw 'funky spunk' had.

Vince Vaughn

Was te zien in seizoen 3: Sex and Another City. 

Aan Vince Vaughn de eer om het karakter Keith Travers neer te zetten. Een L.A-man die alles voor elkaar lijkt te hebben als de agent van Matt Damon. Spoiler: dat is hij niet. En dat ontdekt Carrie wanneer ze uit het bed worden getrapt, want het huis waarin ze zich bevinden blijkt helemaal niet van Keith te zijn.

Will Arnett

Was te zien in seizoen 2: La Douleur Exquise.

In Sex and The City zagen we heel wat bijzondere en wilde sexvoorkeuren voorbijkomen. Will Arnett speelt de rol van Jack, een man die met Miranda (Cynthia Nixon) datete en gek is op sex in publieke ruimtes.

Jon Bon Jovi

Was te zien in seizoen 2: Games People Play.

Een nog echt heel jonge Jon Bon Jovi maakt zijn opwachting in het tweede seizoen van Sex and the City. Zijn karakter Seth heeft een korte romance met Carrie wanneer de twee elkaar ontmoeten in de wachtkamer van hun gemeenschappelijke therapeut.

Blair Underwood

Was te zien in seizoen 6: Boy, Interrupted. 

In het laatste seizoen van de serie verschijnt Blair Underwood als Dr. Robert Leeds in het leven van Miranda. De twee wonen in hetzelfde gebouw en er bloeit een romance op. Helaas maar van korte duur, want niet veel later dumpt Miranda hem voor haar oude liefde Steve (David Eigenberg).

Sarah Michelle Gellar

Was te zien in seizoen 3: Escape from New York. 

Ze had inmiddels met Cruel Intentions en Buffy the Vampire Slayer al een aardig cv opgebouwd, maar voor een kleine rol in Sex and the City haalde Sarah Michelle Gellar haar neus niet op. Ze was te zien als Debbie, een vrouw die met Carrie de mogelijkheden bespreekt om van haar column een film te maken.

Jennifer Coolidge

Was te zien in seizoen 6: The Perfect Present. 

Jennifer Coolidge heeft een heel indrukwekkend cv opgebouwd en op dat cv staat ook een rolletje in Sex and the City. Ze speelde Victoria, een vrouw die nadat ze gedumpt werd ontdekte dat ze het heerlijk vindt om tassen te ontwerpen. Ze nodigt Carrie, Samantha, Charlotte en Miranda uit om haar tassen te bekijken op haar zogenoemde purse party.

Donald Trump

Was te zien in seizoen 2: The Man, the Myth, the Viagra. 

Voordat hij de president van Amerika wilde worden, leek het wel Donald Trumps missie om een cameo te maken in zoveel mogelijk series. Hij leek er vrij succesvol in. Hij verscheen in Home Alone 2, The Fresh Prince of Bel-Air, Zoolander, Spin City, Days of Our Lives, The Little Rascals en ook in Sex and the City.

Geri Horner

Was te zien in seizoen 6: Boy Interrupted.

Geri Horner (toen nog Geri Halliwell) was te zien als de hippe Phoebe. Tijdens een snikhete dag in New York tipt zij Samantha om naar het zwembad bij Soho House te gaan.

Justin Theroux

Was te zien in seizoen 1: The Monogamist én seizoen 2: Shortcomings. 

Justin Theroux had niet één rol in Sex and the City, maar vertolkte maar liefst twee personages. In het eerste seizoen was hij te zien als Jared, een vriend van Stanford (Willie Garson) die op de 30 Coolest People Under 30-lijst staat. In seizoen 2 zagen we hem als Vaughn Wysel, een man die een korte relatie met Carrie had.

David Duchovny

Was te zien in seizoen 6: Boy, Interrupted.

Naast Geri Halliwell was er in de aflevering Boy Interrupted ook een rol weggelegd voor David Duchovny. Hij speelde Carrie's high school sweet heart Jeremy. De twee blijken nog steeds tot elkaar aangetrokken te zijn wanneer ze elkaar tegenkomen bij een reünie.

And Just Like That...

Het is inmiddels al 19 jaar geleden dat het laatste seizoen van Sex and the City verscheen. Daarna volgden nog twee films, en momenteel is het tweede seizoen van de reboot And Just Like That in volle gang. Elke donderdag verschijnt er een nieuwe aflevering op HBO Max. Of we daarin veel bijzondere cameo's te zijn krijgen? Jazeker, zo verscheen Gloria Steinem in de vierde aflevering. Wij zijn benieuwd of we nog andere grote namen in de serie gaan zien!

Bron: IMDB | Beeld: Sex and the City