Wat kun je het beste doen als jij je eigen parfum niet meer ruikt?

Het komt vaak voor dat jij je eigen parfum na een tijdje niet meer ruikt.

Of je nu veel voor je parfum hebt betaald of niet, je wilt ‘m gewoon de hele dag kunnen ruiken. Vaak gebeurt dit echter niet. Na een tijdje vervliegt je parfum meestal. Wat kun je dan het beste doen?

Ruiken

Je parfum achter je oren sprayen, of juist in je haar; we doen het allemaal om langer van de geur te genieten. Toch ruiken we de geur soms niet meer. Waardoor komt dat eigenlijk? “Veel parfums vervliegen op een gegeven moment. De een sneller dan de ander. Het hangt er heel erg vanaf hoe de geur is opgebouwd”, legt Kayali founder Mona Katten uit in gesprek met Grazia.

“Ook komt het door onszelf. Zodra we gewend zijn aan een geur, ruiken we die al snel niet meer. Iedereen herkent het vast dat je niet ruikt hoe je woonkamer standaard ruikt. Als je dan een paar weken op vakantie bent geweest en weer thuiskomt, ruik je opeens hoe je huis ruikt.”

Wat te doen?

Om te voorkomen dat je de geur snel vervliegt of je er snel aan gewend bent, raadt Mona aan om je parfum te layeren. “Een van de beste basisgeuren om parfum te layeren is met musk. Onze Musk 12 is een perfecte basis. Doe de musk eerst op, dan je favoriete parfum en top af met een lichte geur. Zelf vind ik het heerlijk om te eindigen met een vanillegeur.”

Houd je niet van parfum layering? No worries. Mona raadt dan aan om je parfum gewoon opnieuw op te doen. “Als je je geur niet meer ruikt en je ‘m graag opnieuw op wil doen: doe het. Ik hou er zelf van om een geur opnieuw op te doen; het geeft me echt een boost. Bovendien draag je een parfum niet voor anderen, maar voor jezelf. Parfum is zoiets persoonlijks en ik zie het soms als een treat voor mezelf om mijn parfum gewoon opnieuw op te doen.”

Dit artikel verscheen oorspronkelijk op Grazia.nl. 

Bron: Grazia | Beeld: Duané Viljoen (Pexels) 

Laatste nieuws