Dit zijn de trends die Parisiennes momenteel massaal dragen

En wij nu ook.

Als mode hoog op je prioriteitenlijstje staat, kun je Paris Couture Week vorige maand bijna niet gemist hebben. Hoewel de mode op de catwalk dan natuurlijk de hoofdrol speelt, zijn we ook geïnteresseerd in de street style trends waarin Parisiennes zich hulden.

Een groot podium

Menig legendarisch modehuis heeft door de jaren heen z’n hoofdkwartier in de Franse hoofdstad gevestigd en het is geen toeval dat de Paris Fashion Week en Paris Couture Week voor menig modeliefhebber de absolute hoogtepunten van het jaar zijn. En tijdens deze evenementen trekken vele grote namen en beminnaars van de mode naar de hoofdstad. Ben je benieuwd hoe zij zich kleden en welke trends we afgelopen maand veel in Parijs zagen? Wij zetten het op een rijtje.

All black, simpel en chic

Met goed zwart zit je nooit fout. Het kleedt mooi af, kan zowel classy als stoer voor de dag komen, en is makkelijk te combineren. Niet gek dat zwarte outfits van zichzelf een effortless chic randje hebben. Om in de winter warm te blijven, combineer je dat zwarte outfitje bovendien makkelijk met een lange zwarte wollen jas. Très chic!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kate Hutchins (@kateehutchins)

Panty’s met een printje

Volgens Linoya dé favoriete trend van alle ‘fashion girlies’: met een prettige print til je een ogenschijnlijk simpele outfit naar een hoger niveau. “Hoe opvallender hoe beter”, schrijft ze bij haar eigen kiekje, en dat lijken influencers over de hele wereld met haar eens te zijn.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Julie Lellouche (@le.petit.colette)

Makkelijke oversized outfits met een vrouwelijke touch

Het ligt misschien niet zo voor de hand – wij zouden een baggy broek en een oversized blazer ook eerder combineren met een stel stevige laarzen dan een set pumps, maar wat blijkt? Stoer en chic gaan príma samen.

Jeans, een oversized witte blouse, en een blazer

Zakelijk, stijlvol, en nét zo leuk met een rode lip (of rode designer-handtas) voor een avondje flaneren op het terras.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Claire Rose Cliteur (@clairerose)

Moeiteloos chic? Knoop dan een trui om je schouders

Een trui om je schouders knopen is de makkelijkste manier om een outfit chic af te maken. Lekker makkelijk en wel zo warm.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Aimee Song (@aimeesong)

Speel met (een beetje) kleur

Om te voorkomen dat je monochrome outfit al te saai wordt, voeg je met een simpele accentkleur een stijlvol randje toe aan je look. Deze trend is ook perféct te combineren met de all black outfits – zo laten mode-ondernemers Ilenia Toma en Simon Nygard zien.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ilenia Toma (@ileniatoma_)

Sleutelwoorden: eenvoud en elegantie

Less is more. Parisiennes investeren anno nu liever in een duurzame capsule wardrobe met echte kwaliteitsstukken, dan dat ze in een ultra-trendy outfit verschijnen die over twee weken alweer gedateerd aandoet.

Statement accessoires zijn altijd goed

Mocht je echt niks leuks meer in je kast hebben hangen, dan kun je je outfit helemaal afmaken met een gedurfd accessoire. Of twee. Of drie.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Zoïa Mossour (@zoiamossour)

Zo geeft Linoya als voorbeeld om een klassieke leren jas te combineren met een goede pantalon of jeans, met een set statement accessoires. Zo til je je look in een handomdraai naar een hoger niveau. Makkelijk, stoer, en hartstikke chic.

Bron: Instagram @whatpeoplearewearing | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws