Deze minimalistische outfitformules staan altijd goed

Stijlvol en makkelijk!

Een garderobe vol kleding en toch niets hebben om te dragen? We kennen het gevoel allemaal. Af en toe moet je het jezelf makkelijk maken. Met deze minimalistische outfitformules, bijvoorbeeld. Het staat hartstikke stijlvol en de kans is groot dat je veel van deze items al hebt.

De capsulegarderobe

We can't stress it enough: het is ontzettend fijn om een capsulegarderobe samen te stellen. Basic items die tijdloos zijn en van goede kwaliteit, zodat ze lang meegaan en makkelijk te stylen zijn met elkaar of met niet-basics.

Stukken die sowieso thuishoren in een forever wardrobe zijn een straight leg spijkerbroek en een wide leg jeans, een witte overhemdblouse, een beige trenchcoat, een oversized blazer in een neutrale kleur, een bretontop, loafers, sneakers, kniehoge zwarte laarzen, een wit t-shirt, een zwart t-shirt, tailored trousers (in zwart en beige), een zwarte riem, een zwarte legging en een gebreide trui in een neutrale kleur.

Een capsulegarderobe is bovendien fijn om op terug te vallen als je het gevoel hebt dat je niets hebt om te dragen. Je hebt je outfit dan zo samengesteld met deze items. Benieuwd welke kledingstukken altijd goed samengaan? Wij delen een aantal fijne, minimalistische outfitformules.

Lange jas + witte overhemdblouse + spijkerbroek + loafers

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door MARILYN (@nlmarilyn)

Monochroom top en broek + riem in een andere kleur

De basic white tee + blauwe jeans

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Aimee Song (@aimeesong)

Witte overhemdblouse + zwarte tailored broek + sneakers

Witte blouse + witte broek + lange zwarte jas

Lange zwarte jas + spijkerbroek + zwarte puntneus-schoenen

Knitted top + spijkerbroek

Stylingtips

Met bovenstaande outfits kom je een heel eind, maar er zit natuurlijk nog een verschil in het dragen van je outfit versus het stylen ervan.

Een wit t-shirt met een spijkerbroek kan een heel chique combinatie zijn, maar je look krijgt een heel andere uitstraling als je het shirt over je broek laat hangen versus wanneer je jouw shirt bij je spijkerbroek instopt om je taille te accentueren. Met accessoires kom je bovendien ook een eind. Draag een riem (ook als je die eigenlijk niet nodig hebt) om de twee kleuren op te breken.

En dan hebben we ook nog sieraden. Een basic outfit kan er al veel chiquer uitzien wanneer je een (subtiele) ketting draagt en matchende oorbellen.

Beeld: NL Beeld, Instagram