Nieuw cosmeticaplatform wil meer objectieve beauty-info verstrekken

Want wat zit er bijvoorbeeld precies in die populaire lippenstift of die ene deodorant?

Van SPF's die je hormoonhuishouding kunnen verstoren tot DIY lipsticks: op social media kun je in 10 minuten tig beautytips, -hacks en info rijker worden. En dat klinkt mooi, maar lang niet alle 'feitjes' die beauty influencers je voorschotelen kloppen. Sterker nog, ze kunnen soms best gevaarlijk zijn.

Vragen over je cosmetica beantwoord

Met het internet aan onze vingertoppen, hebben we toegang tot heel veel informatie. Maar er doet ook veel fake news de ronde, ook over beautyproducten. Waar je dan wél objectieve informatie over cosmetica kunt vinden, is wat onduidelijk. Tenminste, tot nu toe. De Nederlandse Cosmetica Vereniging (NCV) heeft het platform MijnCosmetica.nl opgericht, een wetenschappelijk onderbouwde vraagbank die al jouw vragen over cosmetica wil beantwoorden.

Aangezien het soms erg moeilijk is om feiten van fictie te scheiden, besloot de NCV actie te ondernemen. Via MijnCosmetica.nl wil de NCV op een transparante en onderbouwde wijze vragen van consumenten over (hun) cosmetica beantwoorden. "De werknemers van de NCV worden overspoeld met vragen over persoonlijke verzorging. Er was dus een grote noodzaak als organisatie om een betrouwbare bron van objectieve informatie te creëren", deelt Ronald van Welie, directeur van de NCV.

Nog veel meer informatie

Op het platform worden niet alleen vragen beantwoord over cosmetica, maar je kunt er ook terecht voor meer informatie over trends, duurzaamheid of ingrediënten.

Goed om te weten: onder cosmetica valt meer dan alleen make-up en parfum. Op het platform kun je ook informatie vinden over tandpasta, scheerschuim, shampoo, deodorant en nog veel meer verzorgingsproducten. Hoe handig! Wij nemen snel een kijken op de site.

Bron: NCV | Beeld: cottonbro studio (pexels)