Welk effect heeft rozemarijnolie echt op je haar?

Op social media beweren veel influencers dat het een positief effect heeft, maar is het echt zo?

Je hebt de video’s misschien wel in veelvoud voorbij zien komen. Vrouwen met dik, lang en gezond haar die beweren dat rozemarijnolie of -water hiervoor heeft gezorgd. Dat klinkt natuurlijk mooi, maar is dat ook echt zo?

Werking

Het lijkt erop dat rozemarijnolie inderdaad wat goeds voor je haar kan betekenen. Een onderzoek uit 2015 toonde aan dat rozemarijnolie een effectief ingrediënt is als het aankomt op het stimuleren van de haargroei. Daarnaast schijnt het je lokken te beschermen tegen haarbreuk, waardoor je haar sterker wordt en minder snel uitvalt. De ontstekingsremmende effecten kunnen ook helpen om een jeukende hoofdhuid te verzachten en roos te voorkomen. Daarnaast verbetert de olie, net zoals elke oliën, de zachtheid en glans van het haar.

How to

Je kunt het product op verschillende manieren in je beautyroutine verwerken. Zo kun je een paar druppels olie direct op je hoofdhuid aanbrengen of mengen met een andere olie zoals jojoba. Ook kun je een paar druppels in je shampoo of conditioner mengen. Wil je het juist gebruiken om frizz tegen te gaan? Gebruik dan een kleine hoeveelheid voor je punten.

Let er alleen wel op dat je niet allergisch bent. Om dit te testen kun je het beste een druppel op een klein stukje van je hand aanbrengen, voordat je het product op je hoofdhuid aanbrengt. Is je haar heel dun of wordt het juist snel vet? Dan kun je beter voorzichtig zijn met het toevoegen van een haarolie in je haarverzorgingsroutine.

Niet op nat haar inmasseren

Een absolute no-go? Het inmasseren op nat haar. Op social media gaan momenteel video’s rond waarin beauty influencers laten zien hoe ze de olie aanbrengen op netgewassen haar dat nog nat is. Op zich kan dit geen kwaad, mits je het laat bij het aanbrengen. Veel personen gebruiken daarna echter nog een massagetool om de olie beter in de hoofdhuid te masseren. Maar je natte lokken zijn erg kwetsbaar, waardoor je het haar dan kunt beschadigen.

Dus wil je olie in je hoofdhuid masseren met een tool? Doe dit dan alleen op droog haar. O, en wil je geen olie gebruiken maar alleen rozemarijnwater? Dan kun je dit na het wassen wel op je haar sprayen. Kom er dan daarna ook niet meer aan tot je lokken droog zijn.

Bron: L’Officiel | Beeld: Adobe Stock

Laatste nieuws