Inspiratie: zo rock je een grijze coupe

Het mag dan 2024 zijn, maar grijs haar heeft nog steeds (onterecht!) het imago van oud en oubollig.

De een vindt de eerste grijze haar al op haar zeventiende en de ander begint de zilveren strands pas te zien wanneer ze al boven de veertig is. Hoe jij om wilt gaan met jouw grijze haren is aan jou, maar weet dat je ze niet per se hoeft te verbergen. Steeds meer vrouwen rocken op jongere leeftijd een grijze coupe. En het staat prachtig!

Lekker grijs

De eerste grijze haar vinden is vaak best een dingetje, en dat terwijl deze transitie hartstikke normaal is. Je kunt ervoor kiezen om jouw lokken te verven. Al is het ook prachtig om toe te geven aan de bedoelingen van Moeder Natuur. Want hoewel de kleur nog steeds (onterecht) als oubollig wordt gezien, betekent dat niet dat je stijl opeens duffer wordt. Integendeel, het kan er ook voor zorgen dat je meer opvalt of dat een bepaalde kleur jou beter staat. Rosé- en abrikoostinten staan er prachtig bij.

Steeds meer mensen laten op social media zien hoe mooi het kan zijn om grijs haar te hebben. Wij speurden Instagram af en verzamelden een aantal prachtige looks.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Sarah Harris (@sarahharris)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Sau (@silverhair.sau)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Sibley Scoles (@sib_vicious)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Sarah Harris (@sarahharris)

Grijze lokken mooi houden

Er zijn verschillende haarmodellen die prachtig staan bij grijze lokken. Toch verdwijnt zelfs het prachtigste model naar de achtergrond als grijs haar niet goed wordt verzorgd. De juiste shampoo kan die gevreesde gele gloed voorkomen. Zilvershampoo, om precies te zijn.

Je hoeft je haar niet tijdens elke wasbeurt te wassen met zilvershampoo. Sterker nog, we raden dat zelfs af. Grijs haar is als het ware een wit canvas en als je een paarsgekleurde shampoo tijdens elke wasbeurt gebruikt, kan jouw haar een paarse gloed krijgen. De shampoo is echt bedoeld om een gelige kleur te neutraliseren. Een algemene richtlijn is om jouw grijze haar tijdens elke vijfde wasbeurt te wassen met zilvershampoo. Al hangt het er maar net vanaf hoe vaak jij jouw haar wast.

Was jij je haar elke dag of om de dag? Dan is het prima om elke vijfde wasbeurt naar zilvershampoo te grijpen. Was je je haar maar een of twee keer in de week? Dan blijft het resultaat van de zilvershampoo wat meer uit, waardoor het beter is om je haar vaker te wassen met zilvershampoo. Elke derde of vierde wasbeurt bijvoorbeeld. Doe dit een paar weken en kijk of je tevreden bent met het resultaat? Zo niet, dan kun je experimenteren met de frequentie ervan.

Beeld: NL Beeld, Instagram

Laatste nieuws