Besparen op je zomervakantie? Dit is de beste tijd om te boeken

In welke maand ben je het voordeligst uit?

In februari al voorbereidingen treffen voor de zomer? De meesten zijn daar totaal nog niet mee bezig. Toch kan vroegboeken veel voordelen hebben, want soms is het een stuk goedkoper. Wil je je graag geld besparen bij je volgende vakantie? Dan vertellen we je in welke maand je het beste kunt boeken.

Vroeg boeken

Sommigen boeken hun zomervakantie het liefste last minute, terwijl anderen al maanden van tevoren voor hun laptop zitten om alles uit te zoeken. Het blijkt nu dat als je in de laatstgenoemde categorie zit, je het goedkoopste uit bent. Als je in het hoogseizoen op vakantie wil, dus in juli of augustus, dan kun je het beste een paar maanden van tevoren je vakantie boeken. Dan ben je het goedkoopst mogelijk uit, volgens de ANWB. Dat zou betekenen dat je al in januari, februari of maart moet boeken. Een goede voorbereiding is het halve werk, toch?

Reisorganisaties maken vaak in de eerste drie maanden van het jaar hun reisaanbod bekend en geven dan vaak vroegboekkorting. Als je al een beetje weet waar je heen wilt in de zomer is het dus goed om naar aanbiedingen te kijken in deze maanden.

Last minute boeken

Echter, niet iedereen wil in het hoogseizoen op reis. Wil je buiten het hoogseizoen om op vakantie? Dan kun je het beste last minute boeken. Reisorganisaties hebben een bepaald aantal vliegtickets en hotelkamers in hun aanbod zitten. Als de vertrekdatum dichterbij komt en ze nog niet alles hebben verkocht, maken ze de reis goedkoper om alle tickets te kunnen verkopen. Ideaal!

Het is sowieso goed om altijd verschillende websites en reisorganisaties met elkaar te vergelijken bij het boeken. Weflycheap weet te vertellen dat je het beste kunt boeken op een dinsdag, omdat airlines hun promoties vaak op maandag starten. Daarna spelen concurrenten erop in, waardoor je dinsdagmiddag rond 15:00 vaak de beste deals kunt vinden. Columbus Magazine voegt daaraan toe dat vluchtprijzen een wekelijkse cyclus doorlopen waardoor de laagste prijzen eerder in de week worden getoond. Gedurende de week gaat het omhoog.

Nu is het natuurlijk wel zo dat de beste periode om te boeken afhankelijk is van de bestemming en periode, maar rekening houden met bovenstaande tips kan nooit kwaad.

Bron: Confused.com, ANWB, Happy in Shape | Beeld: Pexels