Asma El Mouden: 'De rol van Hermione in Harry Potter had ik fantastisch gevonden'

'Soms heb je tegenslagen, werkt het leven niet mee of geloven mensen niet in je, maar toch ga ik voor mijn droom'

Ze is te zien in de Telefilms Triq Salama en De Vaandeldrager Vijf én ze keert terug in het tweede seizoen van Zina. Maar Asma El Mouden had ook wel in Bridgerton willen spelen en ooit wil ze psychologie studeren.

Carrière

De twee Telefilms waarin ik speel... "zijn totaal verschillend qua rollen. In Triq Salama speel ik een meer observerende rol. In De Vaandeldrager Vijf ben ik de assistent van een staatssecretaris, die rol is cruciaal voor een bepaalde ontknoping in de film. Fantastisch dat ik de kans krijg om zulke verschillende karakters te spelen."

Ik kies mijn rollen... "op basis van mijn gevoel, de uitdaging die in de rol zit, en ik kijk natuurlijk of ik het script goed vind. Ik heb geen officiële toneelopleiding gedaan, ben begonnen bij theatergroep DEGASTEN en heb daar alle facetten van het vak in de praktijk geleerd."

Als ik geen actrice was geworden... "zou ik voor de klas staan. Ik kom oorspronkelijk uit het onderwijs en heb lang Nederlandse les gegeven. Ook had ik wel psycholoog willen worden. Ik hoop ooit nog een studie psychologie te volgen."

Trots

Deze iconische rol had ik wel willen spelen... "De rol van Queen Charlotte in de spin-off van Bridgerton – zo’n kostuumdrama lijkt me heerlijk. Maar de rol van Hermione in Harry Potter had ik ook fantastisch gevonden."

Ik ben trots... "dat ik als autodidact door het leven ga. Ik ben trots op de leuke tante, dochter en zus die ik ben. En ik ben vooral trots dat ik ga voor wat ik écht leuk vind. Soms heb je tegenslagen, werkt het leven niet mee of geloven mensen niet in je, maar toch ga ik voor mijn droom. Mijn werk is gewoon een cadeautje."

Als ik groot mag dromen... "zou ik graag in een film of serie willen spelen in de MENA-wereld, dus het Midden-Oosten/Zuid-Afrika. Het liefst een rol in het Arabisch en als ik verder mag dromen, zou ik graag samenwerken met grote acteurs en actrices uit die wereld."

De Telefilms Triq Salama en De Vaandeldrager Vijf zijn nu te zien op NPO Start.

Tekst: Jill Waas | Beeld: Roeltje van de Sande Bakhuizen