Studio Anneloes lanceert Retravel; een nieuw doorverkoopplatform voor preloved items

Voor Studio Anneloes was het een logische volgende stap in het bijdragen aan een circulaire economie.

Er zijn vele redenen waarom je uitgekeken raakt op een kledingstuk: het past niet meer binnen je stijl, het is te groot of klein geworden, en ga zo maar door. Het is zonde als deze items stof lopen te happen in je kledingkast, zo vindt ook Studio Anneloes. Het kledingmerk lanceert nu het doorverkoopplatform Retravel.

Het nieuwe platform

Nederland is een nieuw doorverkoopplatform rijker: op Retravel kun je jouw Studio Anneloes items makkelijk te koop aanbieden aan nieuwe fashionliefhebbers, waardoor het stuk een tweede leven krijgt – of misschien zelfs een derde of vierde! Hiermee moedigt het label haar community aan om een bijdrage te leveren aan de circulaire transitie.

Al sinds de oprichting van het merk is Studio Anneloes bewust bezig met de planeet. Haar visie ‘Made to care, made to wear & made to last’ weerspiegelt dit al. Het label produceert op basis van verkoop, waardoor zoveel mogelijk geproduceerde kleding gedragen wordt. Een overschot aan kleding wordt hiermee zoveel mogelijk voorkomen. Daarnaast zijn de kledingstukken van hoogwaardige kwaliteit, zodat een kledingstuk zo lang mogelijk gedragen kan worden – dus niet alleen door jou, maar ook door een tweede of derde eigenaar.

Door het lange leven dat Studio Anneloes-items hebben, werden de kledingstukken ook al veel aangeboden en verkocht op andere kleding doorverkoopplatformen. Een eigen pre-loved doorverkoopplatform was dus een logische volgende stap in het bijdragen aan een circulaire economie. Studio Anneloes lanceerde enkele dagen geleden het nieuw platform Retravel.

Hoe werkt het

Wil jij jouw Studio Anneloes items verkopen? Goed nieuws, dat gaat supermakkelijk. Op de website kun je in drie stappen jouw kledingstuk(ken) te koop aanbieden. Selecteer het Studio Anneloes-artikel dat je wilt verkopen en verstuur het zelf naar een koper met een vooraf betaald verzendlabel.

En dan is er natuurlijk nog de uitbetaling. Bij Retravel heb je twee mogelijkheden: je kunt kiezen voor een uitbetaling of shoptegoed waarmee je zelf een nieuwe aankoop kunt doen bij Studio Anneloes. Zodra de koper het preloved artikel heeft ontvangen, kun je kiezen voor een directe uitbetaling op je bankrekening. In dat geval krijg jij 70 procent van de opbrengst. Je kunt ook kiezen voor shoptegoed, in dat geval krijg je 100 procent van de opbrengst, wat je kunt gebruiken bij je volgende aankoop in de online shop van Studio Anneloes.

Bron: Studio Anneloes | Beeld: Adobe Stock, Studio Anneloes

Laatste nieuws