Zo zorg je ervoor dat je in de middag net zo gefocust bent als in de ochtend

Een kwestie van goed plannen.

Het idee achter een werkdag van acht uur is natuurlijk dat je acht uur lang geconcentreerd aan het werk bent. De praktijk leerde ons daarentegen dat dit best lastig is. Zeker in de middag is het soms moeilijk om gefocust te blijven. Wij delen daarom tips waarmee je 's middags net zo gefocust bent als in de ochtend.

1. Gezond eten

Een van de redenen waarom je in de middag soms niets uit je handen krijgt? Dat komt door een te stevige maaltijd. Skip heftige maaltijden in de middag, zoals fastfood of veel te grote porties. Dit kan namelijk al snel zwaar op je maag liggen, waardoor een after-lunch dip haast niet te vermijden is. Uit onderzoek blijkt dat je het beste voor noten, fruit en groente kunt gaan. Het zou je productiviteit zelfs een boost kunnen geven.

2. Stel prioriteiten

Wanneer is de deadline voor die ene opdracht en wanneer moet je de andere af hebben? Kijk goed welke belangrijker is en welke meer aandacht nodig heeft; die kun je beter 's ochtends maken. De opdrachten die minder focus maar meer tijd vergen, kun je laten liggen voor de middag.

3. De juiste muziek

Luister naar je favoriete muziek, maar doe dit wel op het juiste moment. Is jouw concentratie ver te zoeken en kun jij alle nummers van Taylor Swift meezingen? Dan is het misschien niet zo'n goed idee om haar muziek op te zetten; hierdoor raak je nog meer afgeleid omdat je automatisch focust op de tekst van het liedje. Luister liever vlak voordat je weer aan het werk moet (dus in je pauze) naar muziek van Tay; dit zal ervoor zorgen dat je brein getriggerd wordt, zodat je later gefocust aan het werk kunt. Succes!

Bron: Lifehack | Beeld: Vlada Karpovich (pexels)