Dit zijn de ultieme beautytips van onze online editors

Skincare heeft de redactie hoog in het vaandel.

Young women are put in hand lotion

Op Marieclaire.nl schrijven we vaak over skincare, haartrends en beautynieuws, en daarbij halen we graag het woord van de expert aan. Maar door de loop der jaren deden we zelf ook kennis op, net als onze collega's van verschillende online redacties met wie wij een kantoor delen. Wij deden daarom op de online redactie een vragenrondje: 'Wat is jullie ultieme beautytip?'

Maak van je skincare een prioriteit

"Elke ochtend maak ik tijd vrij voor mijn skincareroutine. Ik heb namelijk een behoorlijk droge huid die wel wat extra hydratatie – en vooral ook liefde – kan gebruiken. Sinds ik de Dynasty Cream van het Koreaanse skincaremerk Beauty of Joseon heb ontdekt, is mijn huid een stuk minder droog en ziet mijn huid er ook frisser uit. Iets wat ik ook heel belangrijk vind is elke ochtend SPF opdoen. Hoeveel haast ik ook heb: elke ochtend maak ik tijd voor de spf van – ja, ook weer – Beauty of Joseon. Deze crème trekt zo fijn in en bevat ook nog eens verzorgende ingrediënten als niacinamide en groene thee. Ik ben fan!”

- Christel, online editor Grazia.nl

Tepelcrème is een voedende alles-crème 

"Mijn ultieme beauty tip? Tepelcrème! Ja, echt. Klinkt misschien gek, maar het is eigenlijk gewoon een hele dikke, voedende alles-crème die voor nog veel meer goed is dan alleen pijnlijke nipples. Ik gebruik het voor droge plekjes op mijn huid, zodat mijn make-up daar niet korrelig wordt. Op mijn lippen, op mijn jukbeenderen als highlighter en als wenkbrauwgel. Geloof me, je wilt nooit meer anders."

- Heather, online editor HappyinShape.nl en Elegance.nl 

Breng haarstylingproducten vooral op de punten van je haar aan

"Ik vind het leuk om regelmatig een krul- of stijltang te gebruiken voor m'n haar. Mijn tip daarbij is om producten vooral aan de onderkant van je haar te gebruiken. Daardoor wordt je haar minder zwaar, waardoor krullen minder snel uitzakken en je er veel langer plezier van hebt. En een heat protector mag je daarbij nooit vergeten, maar dat is misschien een beetje obvious haha"

- Sanne, (social media) editor Grazia.nl 

Slapen op een satijnen kussensloop

"Ik slaap elke nacht op een satijnen kussensloop, dat is een stuk zachter en gladder dan een katoenen kussensloop, waardoor er minder wrijving tussen je huid en de sloop plaatsvindt. Ik heb een veel rustigere huid gekregen sinds ik op een satijnen kussensloop slaap – en het is ook nog eens een stuk beter voor je haar!"

- Yentl, online editor Grazia.nl en Beaumonde.nl 

Reinig je gezicht na het opstaan

"Ik weet nog dat mijn moeder vroeger altijd wilde dat ik mijn gezicht zou wassen na het opstaan: een flinke plens koud water in je gezicht vlak nadat je met veel moeite je bed uit bent gerold. Vroeger protesteerde ik altijd en luisterde dan – verrassend genoeg – ook nooit naar haar goedbedoelde advies. Misschien wordt het toch eens tijd om mijn excuses aan te bieden aan mijn moeder voor het eeuwige protest van 12-jarige Wendy. Want ik kan nu mijn dag niet beginnen zónder een scheut koud water in mijn gezicht. Dan een lekkere cleanser (ik gebruik zelf Paula’s Choice), een exfoliant van hetzelfde merk en een dagcrème met zonnebrand – dan kan mijn dag skin-wise niet meer stuk. Ik voel me wakker, fris en eigenlijk ook gewoon gezonder."

- Wendy, hoofdredacteur Nautique.nl 

Maak je huidverzorgingsroutine niet te ingewikkeld

"Zo’n drie jaar geleden begon ik met het smeren van allerlei actieve ingrediënten – de een om mijn poriën te verkleinen, de ander om mijn lijntjes te verminderen. Het resulteerde echter in een enorm geïrriteerde huid met veel roodheid en puistjes. Een simpele huidverzorgingsroutine werkt veel beter. Alleen de essentials. Een milde cleanser, een toner, een moisturizer en een SPF, en om de drie nachten een retinolserum. Dat is het. Mijn huid is nu veel rustiger.

- Sabine, online editor Marieclaire.nl

Beeld: Adobe Stock