Zo rock je de haarkleur 'dark strawberry blonde'

In 2024 zijn koperkleurige tinten helemaal hot.

Het is niet echt blond, maar ook nét niet rood: de afgelopen jaren zagen we de haarkleur strawberry blonde steeds vaker voorbijkomen. Ook in 2024 blijft de koperkleurige coupe in stijl, maar dan wel in een dónkerdere variant.

Over de haarkleur

Strawberry blonde is zeker niet voor iedereen. Het is niet per se een low-maintenance kleurtje, en bovendien staat de oranje-blonde tint niet bij elke huid even mooi. Daarom zien we nu steeds vaker een variant op de traditionele strawberry blonde kleur voorbijkomen: dark strawberry blonde.

Het grote voordeel van dark strawberry blonde? Je hoeft er geen lichtblonde basiskleur voor te hebben. "Dark strawberry blonde wordt gekenmerkt door een rijke mix van koperrode of koper-gouden tinten op een donkere of medium blonde basis," vertelt kleurspecialist Richy Kandasamy aan InStyle. "Het heeft doorgaans een diepere kleur en intensere tint vergeleken met traditioneel strawberry blonde."

Celebrities

Vind je het nog lastig om je een voorstelling bij de kleur te maken? Geen zorgen, een heleboel celebrities hebben de trend namelijk al opgevolgd.

Om te beginnen: Lindsay Lohan. De actrice is een natural redhead, en ze rockte in Mean Girls al koperkleurige lokken. In de tussentijd is ze regelmatig geswitcht naar blond en bruin, maar tegenwoordig is ze weer terug bij een dark strawberry blonde tintje.

Ook actrice Phoebe Dynevor is een tijdje blond geweest, maar tegenwoordig omarmt ze haar natuurlijke rode lokken weer.

Dat je van nature geen redhead hoeft te zijn om deze trend te rocken, bewijst Blake Lively wel. Zij ging voor een wat subtielere, muted variant van de trend, die perfect aansluit bij haar huidskleur.

Inspiratie

Heb je nog wat meer inspiratie nodig? Op Instagram vind je talloze voorbeelden van de dark strawberry blonde trend. Om je op weg te helpen, verzamelden we er hieronder een paar.

Lente trends

De dark strawberry blonde trend past helemaal bij de haarkleur-trends du moment. Deze lente blijven natuurlijk ogende haarkleuren namelijk in trek, maar dan wel met een refined twist. "Denk aan rijke brunettes, warme blondines en stralende koperkleuren die diep en glanzend zijn en zorgvuldig op maat zijn gemaakt om de natuurlijke teint van de drager te versterken”, zegt Jason Crozier, art director bij Neville Hair & Beauty aan Stylist. “Bij deze tinten gaat het er niet alleen om dat ze er natuurlijk uit zien, maar gaan ze over het perfectioneren en verheffen van iemands inherente schoonheid met subtiele nuances in de tint.”

Bron: InStyle, Instagram, Stylist, Marie Claire archief | Beeld: NL Beeld, Instagram