Hoe kun je een puffer jacket op een stijlvolle manier dragen?

Zo voorkom je dat je eruit komt te zien als een Michelinmannetje.

Op koude dagen is er geen jas die we liever aantrekken dan een puffer jacket. Deze jassen zijn niet alleen lekker warm, maar ook nog eens regenbestendig en hartstikke modieus. Toch is het stylen van een puffer jacket soms een beetje een uitdaging, want hoe voorkom je dat je outfit verloren raakt in het volume van de jas?

Jellyfishing

Ken je de jellyfishing-trend nog? Hierbij combineer je dikke, oversized bovenkleding met een nauwsluitende broek. Zo creëer je als het ware een 'kwal'-silhouet. En deze trend blijft een van onze favoriete manieren om de puffer te dragen. Ook leuk: draag je puffer jacket met een legging in plaats van jeans voor een athleisure look!

Minirokjes

Een andere manier om te compenseren voor het grote volume van de jas: draag hem met een kort rokje! Misschien niet de meest ideale outfit op échte winterse dagen, maar nu we toch iets meer richting het voorjaar gaan kan dit natuurlijk prima. Zeker wanneer je de look afmaakt met een paar trendy cowboylaarzen of knee-high boots.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Aimee Song (@aimeesong)

Accessoires

Door het volume van een puffer jacket loop je het gevaar dat hij je outfit overheerst. Maar, zoals eigenlijk bij elke outfit geldt: accessorizing is key. Door je jas te combineren met andere toffe items, zoals een zonnebril, tas en haaraccessoires, voorkom je dat de outfit te monotoon wordt.

The bigger the better

Ben je geen fan van minirokjes of skinny jeans? Geen zorgen. Je kunt er natuurlijk ook juist voor kiezen om in te spelen op het grote silhouet van de jas. Combineer je puffer jacket met een mooie mom jeans of wide-leg jeans, en embrace the oversized look!

Verschillende stijlen

De puffer jas komt in allerlei verschillende varianten en modellen voor. Van de klassieke puffercoat tot aan quilted jassen, en van een bomberjack-model tot aan de longline-variant. En al die verschillende soorten puffer jackets maken het super leuk om te variëren en experimenteren! Casual, classy of juist sportief: de puffer is echt een stuk veelzijdiger dan je denkt.

Beeld: NL Beeld, Instagram