‘Jellyfishing’ is de nieuwste modetrend: dit is wat je wilt weten over het bijzondere silhouet

De trend is modieuzer dan het klinkt.

Hand omhoog als jij je in de winter ook graag hult in oversized truien, chunky vesten en grote jassen. Heb jij ook een voorliefde voor grote, warme bovenkleding? In dat geval zou jij je maar zo kunnen vinden in de jellyfish-trend. Wij vertellen je er meer over.

Jellyfishing

Tijdens de koudste maanden van het jaar dragen we graag grote en warme items. 's Winters grootste modetrend speelt daar graag op in: jellyfishing. Bij de zogenoemde jellyfish-trend combineer je dikke, oversized bovenkleding met een nauwsluitende broek – wie eerder dit jaar nog verkondigde dat de skinny op z'n retour is, had het dus mis.

De combi grote top + smalle onderkleding creëert een soort kwalachtig silhouet, waarbij je bovenlichaam het bolle deel van de kwal symboliseert met daaronder z'n tentakels. We horen je denken: klinkt niet zo sexy, maar onderstaande influencers bewijzen het tegendeel.

Balans

Hoe jij oversized bovenkleding het liefst draagt, is natuurlijk geheel aan jou. Toch zou personal stylist Stephanie Gisondi-Little nooit een overgrote top combineren met een wijde broek. Voor haar draait het allemaal om de juiste balans, zo vertelt ze aan InStyle. “Als iemand een grote volumineuze top draagt, raad ik aan om er een nauwsluitende broek bij te dragen om de verhoudingen in evenwicht te brengen. Zo kun je de persoon onder de look zien, en zie je niet alleen de kleding zelf.”

Extreme silhouette-trend

Voor fashion consultant Jessica Richards kwam de jellyfishing-trend niet helemaal uit de lucht vallen. Zo werd de extreme silhouette-trend eerder dit seizoen al in het leven geroepen. “Het stylen van grotere bovenkleding met smallere broeken is een goed voorbeeld van de extreme silhouette-trend die we dit seizoen vaak zien”, vertelt ze daarover. Als voorbeeld van die trend noemt Richards oversized bovenkleding, laarzen en loafers met extreme profielzolen en handtassen met volume. Waarom we momenteel behoefte hebben aan deze contrasten? Volgens de mode-expert komt het door corona. “Het (de trend, red.) wordt gedreven door ons verlangen om aanwezig te zijn na de lockdown.” Aha!

Bron: InStyle | Beeld: BrunoPress, Instagram

Laatste nieuws