Slecht geslapen? Met deze make-uptips zie je er minder vermoeid uit 

Een aantal simpele trucjes.

Young middle eastern woman doing the aroma therapy procedures with the natural essential oils on her skin. Close up, copy space, background.

Heb je vannacht een plafonddienst gedraaid? Hoewel het helaas vervelend is, gebeurt dit nu eenmaal af en toe. Frisser worden we er alleen niet van. Gelukkig zijn er simpele manieren om binnen enkele seconden minder vermoeid voor de dag te komen.

Breng een shimmer aan

Breng op de juiste plek een shimmer aan en het kan je ogen direct breder en helderder doen lijken. Precies wat je wilt als je er moe uitziet. Normaliter zou je je ooglid geheel van oogschaduw voorzien, maar in dit geval pak je het anders aan. Breng het nu enkel op het midden van je ooglid aan met het puntje van je vinger. Je bent als het wezen nu je ogen aan het contouren. De glans weerkaatst het licht en hierdoor lijken je ogen groter.

Breng concealer op de juiste manier aan

Onlangs deelde make-upinfluencer Danielle Marcan op TikTok de methode waar zij bij zweert om haar gezicht een facelift te geven met make-up. Ze brengt hiervoor concealer aan op de binnenste hoeken van het gebied onder haar ogen. Ook brengt ze het aan op het gebied onder haar ogen en ze werkt vervolgens omhoog.

Hierna brengt ze een contour aan op haar jukbeenderen en ze dept nog wat blush op de plek waar de meesten een highlighter zouden aanbrengen. Met deze techniek kun je een facelift creëren, waardoor je er fris en fruitig uitziet.

@daniellemarcansubtle face lift using makeup♬ Originalton - Alicia Ashanti

Houd iets koels tegen je ogen aan

Worden jouw ogen wat puffy als je moe bent? Houd dan wat kouds tegen dit gebied aan om hiervan af te komen. Er zijn verschillende tools die je hiervoor kunt gebruiken, maar de makkelijkste is gewoon de lepeltruc. Leg een lepel 10 minuten in de vriezer en leg daarna de bolle kant tegen het gebied onder je ogen aan. De koude temperatuur boost de bloedcirculatie en hiermee verminder je puffy eyes.

Gebruik geen oogpotlood

Make-up is de manier om minder vermoeid te ogen, right? Nou, niet altijd. Laat je oogpotlood een dagje met rust als je slecht hebt geslapen. Als je dit aanbrengt op de waterlijn van je ogen, kunnen je ogen nog kleiner lijken. Wat ook niet helpt is dat het de donkere kringen onder je ogen accentueert. Niet wat we willen.

Bron: Glamour Magazine UK | Beeld: Adobe Stock