Terug naar de zeroes: de ‘romcom bob’ krijgt een comeback

Wij zijn fan!

De ‘romcom bob‘ kennen we allemaal als een eenvoudig en makkelijk te stylen haarstijl met heel veel textuur. En hoewel we het model een tijdje niet hebben gezien, voorspellen haarstylisten dat we het aankomend voorjaar een stuk meer gaan terugzien. Spoiler: wij zijn stiekem ook fan.

Romcom bob

Menig fan van romantische komedies zijn waarschijnlijk wel bekend met de term ‘romcom bob’. Wanneer je deze films namelijk terugkijkt, valt het op dat er in de meeste films minstens één personage zit met zo’n welbekende romcom bob. Kijk bijvoorbeeld naar Reese Witherspoon in de bekende romcom Sweet Home Alabama, of naar Meg Ryan in You’ve Got Mail.

“Een romcom bob is een stompe bobline tot de kaaklijn, met veel textuur”, aldus haarstylist Lili Bridger. “Van voor tot achter is de lengte van de bob even lang. Dit betekent dat het niet langer wordt aan de voorkant.” En goed nieuws voor de meiden die denken dat dit model niet geschikt is voor hun haar: Bridger vertelt namelijk dat de romcom bob voor alle haartypes werkt. “Met deze coupe zorg je ervoor dat dun haar dikker lijkt”, voegde ze daar nog aan toe.

Zo style je de romcom bob

Maar niet alleen A-listers uit de 90’s en 00’s rockten deze look. In de jaren erna zijn er genoeg celebs die de romcom bob inmiddels hebben omarmd. Zo gingen onder anderen Hailey Bieber, Sydney Sweeney en Kaia Gerber ons al voor.

Nóg een leuke bijkomstigheid: waar de meeste gestylede haarstijlen uit films en series heel wat voorbereiding nodig hebben om het daadwerkelijk goed te laten zitten, is daar bij de romcom bob geen sprake van. Voor deze haarstijl hoef je namelijk niet heel veel producten te gebruiken om de textuur goed naar voren te laten komen. “Spray wat volumemist in droog haar om de textuur van de coupe naar voren te laten komen en gebruik een finishing cream om verschillende delen wat meer definitie te geven. Draag het dan met een zijscheiding, gekruld naar één kant”, adviseert Bridger.

Bron: Stylist | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws