Anne Hathaway onthult dat zij niet de eerste keus was in The Devil Wears Prada

'Ik was de negende keuze', onthulde ze.

The Devil Wears Prada is natuurlijk de cult classic of all times. Inmiddels is het alweer achttien jaar geleden dat de film op het witte doek verscheen. Menig Milennials en Gen Z'ers kunnen de film dan ook wel dromen. Toch zou het oorspronkelijk niet in de iconische opstelling zijn zoals we nu gewend zijn, zo onthulde Anne Hathaway.

The Devil Wears Prada

Het blijkt namelijk dat Anne Hathaway (Andy Sachs) helemaal niet de eerste keuze was voor de rol. Sterker nog, ze was de negende (!) keuze. Believe it or not. Hathaway onthulde de unknown fact tijdens een gastoptreden bij RuPaul's Drag Race een aantal jaren geleden. Toen ze de vraag kreeg of er 'rollen waren waar ze met hand en tand voor heeft moeten vechten', reageerde ze lachend met: "Heb je even?"

"Ik zal je de juice geven. Ik was de negende keuze voor The Devil Wears Prada. Maar ik ben het toch geworden! Geef nooit op", vertelde ze toen.

Rachel McAdams

Naar verluidt was de rol van Andy Sachs eerder bestemd voor heel iemand anders. Zo was de eerste keuze in eerste instantie Rachel McAdams, nadat ze een enorm succes behaalde met haar rollen in de films Mean Girls en The Notebook. De actrice wees de rol echter meteen af. In 2007 gaf ze in gesprek met ELLE antwoord op de vraag waarom ze de rol afwees: "Ik ga geen films maken alleen maar om films te maken. Ik moet er gepassioneerd over zijn."

Andere actrices die naar verluidt een poging waagden voor de rol van Andy Sachs, zijn Clare Danes en Juliette Lewis. Afijn, het belangrijkst wat Anne Hathaway ons mee heeft gegeven is om nooit op te geven wanneer je iets graag wil. En dat is een mooie boodschap, toch?

Bron: Marie Claire UK | Beeld: The Devil Wears Prada