Wat is skin pilling en hoe kun je het voorkomen?

We hebben het waarschijnlijk allemaal wel eens ervaren.

Merk jij ook wel eens dat wanneer jij bezig bent met je skincare routine, sommige producten niet goed intrekken in je huid? Binnen no time ontstaan er kleine ophopingen op je huid, waardoor het er minder glowy en schilferig uit begint te zien. Dit heet ‘skin pilling‘, maar hoe kun je dit voortaan voorkomen?

Skin pilling

In gesprek met Boots legt dr. Derrick Phillips uit dat skin pilling ontstaat wanneer de producten niet goed in de huid worden opgenomen. “Er is sprake van skin pilling als een product – zoals een moisturizer of serum – niet in je huid trekt. Je ziet dan dat het zich aan de oppervlakte verzamelt als kleine deeltjes die hardnekkig blijven hangen of op je vingertoppen terechtkomen.”

“Als je een product op je huid aanbrengt en merkt dat het daar langer blijft zitten dan normaal, kan dit een duidelijk teken zijn. Naast een gebrek aan absorptie zal het product ook een sponsachtige consistentie vormen die over het huidoppervlak rolt.”

Oorzaken

De grootste oorzaak van skin pilling is juist té veel product gebruiken op je huid. Daarnaast is een andere grote fout dat er te weinig tijd zit tussen elke stap. Het is belangrijk om elk product de tijd te geven om in te kunnen trekken in je huid. Smeer dus niet alles meteen achter elkaar op je gezicht.

Belangrijke tips

Maar hoe kan je dit dan het beste vermijden? Beauty influencer Bambi Does Beauty geeft belangrijke tips om skin pilling te voorkomen in de toekomst.

Allereerst is het belangrijk om niet meer dan één product te gebruiken wat siliconen bevat. Ook raadt de influencer het af om té veel product te gebruiken. Let hier helemaal goed op wanneer je van plan bent om veel make-up aan te brengen. Daarnaast is het belangrijk om tussen de stappen van je skincare routine in, telkens een setting mist aanbrengt. “Ik denk dat fijne nevels helpen om het product in de huid te absorberen”, aldus Bambi. Wedden dat je de volgende keer weer een stralende huid hebt, in plaats van een schilferige huid?

Bron: Her | Beeld: Adobe Stock

Laatste nieuws