Stijlinspiratie: rode panty's zijn hot and happening

Rode panty's lijken met de dag populairder te worden. Wij delen inspiratie.

In 2023 voorspelden modekenners al dat rode panty's een grote trend gingen worden. Het duurde even voor het accessoire omarmd werd, maar the sea of red op Instagram en op de rode loper kunnen we niet meer ontkennen.

De populariteit van de rode panty

Onze eerste reactie toen we hoorden dat rode panty's hun opmars zouden maken? Die was niet heel enthousiast. Maar voor opvallende trends geldt wel vaker dat we er even aan moeten wennen. Inmiddels hebben veel A-listers de trend volledig in hun hart gesloten. De early adaptors waren actrices Elle Fanning en Anya Taylor-Joy. Zij rockten als een van de eersten een rode panty.

Elle droeg het tijdens de persdag van haar serie The Great in april 2023. Nog eerder werd actrice Anya Taylor-Joy er overigens in gespot. De rode panty maakte deel uit van haar ensemble toen ze te gast was bij Good Morning America om het over haar film The Menu te hebben.

Statement item

De rode panty is niet alleen een kledingstuk, het is een statement item. Net als een rode lippenstift of een paar killer hakken, eisen rode panty's de aandacht. En hoewel het misschien lijkt alsof deze trend alleen is weggelegd voor de gedurfde cool girls, is niets minder waar. De styling kan natuurlijk zo gedurfd als je wilt, maar je kunt het ook subtiel houden. Wij delen inspiratie: van opvallend tot bescheidener.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Pam Hughes (@pamalaaam)

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Laura (@lauri.style)

Beetje bescheiden

Zoals je hierboven al kunt zien, kun je de trend ook op een bescheiden manier vormgeven. Bijvoorbeeld door een bordeaux rode panty te combineren met items uit je capsulegarderobe. Denk aan een zwarte rok met een witte top en zwarte blazer. Met de rode panty maak je het geheel net wat opvallender. Ook heel chic: schoenen dragen in dezelfde kleur als de panty.

Wil je echt overboard gaan met je outfit? Dan kan het heel leuk (en alsnog chic!) zijn om te gaan voor een monochroom rode look. Ja, het is opvallend, maar amazing! 

Beeld: NL Beeld, Instagram