Accessoires waarmee je een basic jurk of rok meer jeu geeft

Van basic naar bold.

We weten inmiddels dat een capsulegarderobe voornamelijk bestaat uit basics die tijdloos zijn en goed gecombineerd kunnen worden met andere stukken. Vandaag gaan we wat dieper in op die ‘andere stukken’. Accessoires om precies te zijn. Want een basic jurk en rok mogen dan wel een musts voor je forever wardrobe zijn, maar dan moet je ze nog wel leuk stylen.

De kracht van accessoires

Het idee achter een capsulegarderobe is natuurlijk dat je die vult met tijdloze basics van goede kwaliteit. Zo kun je jaren op je kledingkast teren op een duurzame manier en heb je nooit het idee dat je niets hebt om aan te trekken. Accessoires mogen dan wel weer trendgevoelig zijn. Met accessoires kun je toch meedoen met trends, en ze zijn bovendien wat makkelijker te vervangen. Wij zetten verschillende accessoiretrends op een rijtje, waarmee je een vrij simpele jurk of rok naar een stijlvoller niveau tilt.

Rode panty’s

De rode legging zou naar verluidt een grote trend worden, maar tot nu toe hebben we ‘m nog niet zo vaak gespot. Wél zien we steeds vaker dat influencers en modekenners hun benen in een rode panty hullen. En we moeten toegeven, dat ziet er zoveel chiquer uit dan we dachten. Bovendien kun je met een statementpanty als deze jouw outfit van basic naar bold transformeren.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Kristine Bennigsen (@kristinervb)

Cowboylaarzen

Cowboylaarzen waren de afgelopen jaren al behoorlijk trending, maar door Beyonce’s Texas Hold ‘EM is de westerntrend populairder dan ooit. Met cowboylaarzen kun je dan ook zeker gezien worden. De laarzen kun je als statement-item dragen, maar er zijn ook veel bescheiden uitvoeringen van. Hoe dan ook, onder een jurk of rok zorgen ze voor extra klasse.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Aimee Song (@aimeesong)

Met een riem

Met de allersimpelste riem kun je je look al naar een hoger niveau tillen – je hoeft daarvoor geen oversized belt te dragen. Als je een rok draagt, kan-ie mooi door de lusjes heen en je outfit zit er al veel meer gestyled uit. Draag je een jurk? Dan is het wel leuker om een dikkere riem te dragen.

Blazers

Of je nu een neutrale blazer kiest of eentje die eruit springt, als je een blazer combineert met een jurk of rok zie je er altijd meer put together uit. En oké, een blazer is niet echt een accessoire, maar het is wel de perfecte manier om je outfit wat interessanter te maken.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Jessica Skye (@_jessicaskye)

Elevated tote bags

Wie gaat er nu zonder een tas de deur uit? Zet deze accessoire dan ook slim in. De elevated tote bag is een ware hit. De tas is handig (er past veel uit) en de elevated versie ziet er erg stylish uit. En juist omdat de tas groter is dan de meeste tassen, kan de eyecatcher jouw outfit veel interessanter maken.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Monikh (@monikh)

Nog meer manieren

Natuurlijk zijn er nog meer manieren om je basic jurk of rok mee op te leuken. Met een leuk gilet (helemaal volgens de trend du moment), maak je het geheel stylish wat aantrekkelijker. Houd het business chic door een gilet in dezelfde kleur te kiezen, of maak het wat speelser met een andere kleur. Ook met sieraden kun je ver komen. Met een mooie ketting, oorbellen, ringen of armbanden geef je je outfit een fijne finishing touch!

Beeld: NL Beeld, Instagram

Laatste nieuws